Başkan Kaya'dan Çöp Toplama Algısına Yanıt: “Algı Operasyonu Yapılıyor!” Başkan Kaya'dan Çöp Toplama Algısına Yanıt: “Algı Operasyonu Yapılıyor!”

KÖY DERNEĞİ MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR
Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı Köyü Kültür Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği, köy adına 33 yıldır çalışmalarını sürdüren örnek bir dernek olarak bu yanlışa sessiz kalmadı. Mahalle statüsüne dönen köy, mahalle muhtarlığı ve halkı ile birlikte ata yadigarı arazilerine sahip çıkmak için mücadele ediyor. Köy derneği, mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini ifade etti.
KÖYLÜLERİN TARİHİ MÜCADELESİ
Köy halkı, geçmişte orman diye el konulan tapulu arazileri için de büyük mücadeleler verdi. Köylülerin bilgisizliğinden yararlanılarak el konulan binlerce dönüm tapulu arazi, orman statüsüne alındı. Bugün ise meraları orman statüsüne girmediği için belediyelere devredilip satılıyor. Köylüler, bu durumu iyi niyetli bulmadıklarını belirtiyor.
KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİNE GERİ VERİLSİN
Fidanbaşı Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği ile köy muhtarlığı öncülüğünde harekete geçen köylüler, meraların köylüye çok küçük bir bedel karşılığında geri verilmesi gerektiğini savunuyor. Bu yanlışa karşı yapılan basın açıklamaları ve farkındalık çalışmalarına destek veren tüm köylüler, birlik içinde mücadeleye devam ediyor.
Köylüler, "Meralar halkındır, satılamaz" diyerek ata yadigarı topraklarını koruma kararlılığını sürdürüyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY