Karahan, Merkez Bankası'nın finansal istikrara ilişkin tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini ve bu konuda kamuoyunu Finansal İstikrar Raporu aracılığıyla bilgilendirdiklerini vurguladı. Sıkı para politikasına ek olarak parasal aktarım mekanizmasını desteklemek amacıyla makroihtiyati önlemler aldıklarını ifade etti.

Ayrıca, Türk lirası mevduat faizlerinin seviyesinin tasarrufları teşvik ettiğini ve Türk lirasına olan ilgiyi artırdığını söyledi. Bu durumun, kur korumalı hesaplarda düşüş yaşanırken, yabancı para mevduat hesaplarında önemli bir gerileme olduğunu gösterdiğini belirtti.

Karahan, önümüzdeki dönemde piyasa mekanizmasının etkinliğini artırmaya ve makro finansal istikrarı sürdürmeye yönelik politikalarına devam edeceklerini vurguladı. Bu çerçevede, bankacılık sektörünün güçlü likidite ve sermaye yapısının finansal istikrarın sürmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Son olarak, finansal istikrara ilişkin güncel görünüm ve risklere yönelik analiz ve değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu'nun tüm okuyucular için faydalı olmasını diledi.

Kaynak: TAKVİM