Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından doların 33 TL bandına dayanması, vatandaşları endişelendirirken döviz bürolarında da hareketlilik başladı. TCMB, yıl sonu dolar tahminini güncelledi ve net bir tarih vererek duyurdu. Rakamı duyanlar döviz bürolarına koşmaya başladı.

Yeni yıl ile birlikte dolar/TL kuru yükseliş trendini sürdürüyor ve 33 TL bandını aşmış durumda. Artan dolar kuruyla birlikte dolar borcu olanlar da endişeye kapıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomi dünyasından 68 katılımcıya başvurarak hazırladığı raporda dolar kuru için yapılan tahminleri açıkladı. Rapora göre, dolar kuru için beklenen rakam oldukça yüksek.

TCMB'nin raporunda yer alan verilere göre, dolar/TL paritesi için yapılan tahminler oldukça endişe verici. 68 katılımcının görüşlerinin derlendiği raporda, cari yıl sonu, yani 31 Aralık 2024 tarihi için beklenen dolar kuru 40,0098 TL olarak açıklandı. Bu tahmin, doların yıl sonunda 40 TL'yi aşabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Bugün dolar ve euro fiyatları ise şu şekilde:

  • Dolar/TL kuru son kapanışını 32.3943 TL'den yapmıştı. Alış fiyatı 32.3902 TL, satış fiyatı ise 32.3986 TL olarak işlem görüyor.
  • Euro ise bir önceki kapanışına göre %0'luk bir değişim yaşayarak şu anda alış fiyatı 34.7782 TL, satış fiyatı ise 34.8346 TL düzeyinde seyrediyor.

Doların yüksek seviyelere çıkma ihtimali, vatandaşları ve iş dünyasını tedirgin ederken, döviz piyasasında da hareketlilik artıyor.

Halkbank’ın Faiz Artışına CHP Trabzon’dan Sert Tepki "Esnafa Ödetmeyin!" Halkbank’ın Faiz Artışına CHP Trabzon’dan Sert Tepki "Esnafa Ödetmeyin!"

Kaynak: HABER MERKEZİ