Doğu Karadeniz’de Sağanak ve Gök Gürültülü Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Bugün (Pazartesi) Kars, Ardahan çevreleri ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın (Salı) ise Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Güneyde Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrederken, güney iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor" Trabzon’da Eğitim Masrafları Tepki Çekti: "Derin Yoksulluk Öğrencileri Vuruyor"

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Rüzgarın, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli esmesi bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemle uyarılıyor.

Kaynak: METEOROLOJİ