KUZEY VE BATI BÖLGELERİNDE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Eylül 2023 Pazar günü için hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

KUZEY VE DOĞU ANADOLU'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR
Yağışların, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile akşam saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illeri; Kütahya ve Eskişehir’in güneyi ile Konya’nın kuzey ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI DİKKATLİ OLUN
Meteoroloji, kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbir alması ve hava durumu güncellemelerini takip etmesi önem taşıyor.

TRABZON'DA BULUT ÖRTÜSÜ HIZLA ARTACAK
Trabzon bölgesinde, Eylül ayında bulut örtüsünün hızla artacağı ve ay boyunca gökyüzünün kapalı olma olasılığının %8’den %33’e çıkacağı belirtildi. Özellikle ayın en açık günü olan 1 Eylül’de gökyüzü %92 oranında açık ya da parçalı bulutlu olurken, ilerleyen günlerde bulutlanma artacak.

Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız" Akçaabat’ta Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı: "Milletçe Minnettarız"

Muhabir: AYTEKİN AKAY