Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, ülkenin doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop, Kastamonu kıyı kesimleri, Tokat, Sivas'ın doğu çevreleri, Van, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ve batısı, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın doğu çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney ve batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda ise kuzey yönlerden yer yer kuvvetli rüzgar (30-60 km/saat) bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları:

Trabzon’da Çayır Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor! Trabzon’da Çayır Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Ankara: Az bulutlu, 30°C
İstanbul: Az bulutlu ve açık, 28°C
İzmir: Az bulutlu ve açık, 34°C
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 34°C
Antalya: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu, 36°C
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31°C
Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27°C

Kaynak: iHA