İLK HASAT BAŞLADI

Superiol ve Trakya İlkeren Üzümleri
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2024 yılının erkence üzüm türü olan Superiol hasadı başladı. Superiol cinsi üzüm bağda 35-50 TL arasında satılırken, Trakya İlkeren cinsi üzüm ise 35 TL’den alıcı buluyor. Sarıgöl, Manisa’da üzüm faaliyetlerinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olarak öne çıkıyor. Üretici Mustafa Çalık’un 4 dönümlük arazisinde yetiştirilen üzümler, sabahın erken saatlerinde kesimlere başlanarak büyük şehirlere gönderiliyor.

Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak Kadınların beklediği ürün BİM’e 99 liraya geldi! Resmen sıra olacak

Üretici Mustafa Çalık’ın Açıklamaları
Sarıgöl’de mevsimin ilk erkence üzümünü satan üretici Mustafa Çalık, "Bu yıl erkence üzüm hasadına başlandı. İlçede ilk hasat bana nasip oldu. Öğrendiğimiz kadarıyla da Denizli’nin Buldan ilçesinde de hasadın başladığı yönünde bilgiler aldık. Sezonun tüm üzüm üreticilerine hayırlı olmasını dilerim." dedi.

ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM HASADI AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

Ali İhsan Ülgen’in Uyarıları
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçede başta Çekirdeksiz Sultaniye olmak üzere 9 farklı tür üzüm yetiştirildiğini belirtti. Ülgen, "Sarıgöl’de sezonun erkence üzüm türü olarak yetiştirilen Superiol ve Trakya İlkeren üzümlerinin kesimleri başladı. Üzüm üreticilerimize hayırlı olsun. Her yıl yaptığımız bir çağrı var yine tekrar etmekte fayda var. Yaş üzümlerinizi mutlaka peşin para ile satın. Her yıl birçok üreticimiz mağdur oluyor." dedi.

Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü
Ülgen, Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında örtme işlemlerinin devam ettiğini ve hasadın Ağustos ayının 15’inde başlayacağını belirtti. Bu hasat, aralık ayı sonuna kadar devam edecek. Sarıgöl’de 120 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirilmektedir. Ova ve Yayla bağcılığı sayesinde başta Çekirdeksiz Sultaniye üzüm olmak üzere dokuz tür sofralık üzüm yetiştirilir.


Bu yılın ilk hasadı olan Superiol ve Trakya İlkeren üzümleri, hem üreticiler hem de tüketiciler için büyük bir heyecan kaynağı. Bereketli toprakların sunduğu bu lezzetler, Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ