Olay, önceki gün Derepazarı ilçesine bağlı Tersane Mahallesi'nde meydana geldi. Bayram K. (41) adlı mesai arkadaşı ile çalıştığı çay fabrikasında yaşadığı tartışmanın ardından, Şaban Kap evinin altında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kap, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’ Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’

Şaban Kap için bugün öğle namazının ardından Derepazarı'nda cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Rize Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve çok sayıda seveni katıldı. Kap’ın cenazesi, Derepazarı ilçesine bağlı Uzunkaya Köyü’nde toprağa verildi.

Bu acı olay, bölgede büyük üzüntü yarattı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Şaban Kap'ın ani ölümü siyasi camiayı ve sevenlerini derin yasa boğdu. Kap’ın ölümüyle ilgili soruşturma geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA