Yerli Üretimle Yurt Dışı Bağımlılığına Son

Modern pentatlon branşında yurt dışına olan bağımlılığı sona erdirmek amacıyla Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle geliştirilen "Milli Lazer Silahı", TEKNOFEST'te sergileniyor. Bu yeni teknoloji, yerli ve milli imkanlarla üretilerek sporculara büyük avantajlar sağlıyor. Lazer silahı stantlarında, katılımcılara ürünle atış yapma ve detaylı bilgi alma imkanı sunuluyor.

Sporculara Yeni Bir İvme

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu İl Temsilcisi Mete Berk Demiryol, Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yaparken, milli lazer silahının pentatlon branşına büyük bir ivme kazandırdığını belirtiyor. Demiryol, "Sporcuların yurt dışından lazer silahı temin etmesindeki zorluklar nedeniyle, maliyetler yüksekti ve bu branşta gelişim sağlayamıyorduk" diye ekledi. Artık, bu yerli üretim silahlar sayesinde sporcuların gelişimi hız kazanacak.

Trabzon’da Ayın Şoförü: Birol Dil Trabzon’da Ayın Şoförü: Birol Dil

Seri Üretime Başlandı

Demiryol ayrıca, silahların seri üretimine başlandığını ve sporculara dağıtıldığını belirtti. Yerli ve milli olarak üretilen bu silahlar, Türkiye'nin bu alandaki bağımsızlığını pekiştirirken, sporcuların performanslarını da olumlu yönde etkileyecek. Festivalde yoğun ilgi gören silah, Türkiye’nin teknolojik gelişiminde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU