EURO 2024 çeyrek final maçında Hollanda'ya 2-1 yenilen A Milli Takımımız, turnuvaya veda etti. Maçın başında İstiklal Marşı çaldığı sırada tribünlerdeki Türk taraftarlar bozkurt işareti yaparak marşa eşlik etti.

Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde Umut Bozok Şenol Güneş’le Yeniden Doğuş Peşinde

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta, 34. dakikada Samet Akaydın'ın golüyle öne geçmemize rağmen skoru koruyamayarak karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldık. Bu maçın öncesinde Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiğimiz karşılaşmada 2 golümüzün sahibi Merih Demiral'in yaptığı bozkurt işareti tartışmalara yol açmış ve UEFA tarafından Demiral'e 2 maç ceza verilmişti.

Taraftarlarımızın Bozkurt İşareti Bugünkü Hollanda karşılaşmasının öncesinde okunan İstiklal Marşı'mızda, tribünlerde bulunan binlerce Türk taraftarı bu karara tepki gösterircesine bozkurt işareti yaparak marşa eşlik ettiler. O anlar sosyal medyada binlerce beğeni ve yorum aldı.

Bu jest, Milli Takım'ın moralini yükseltmek ve UEFA'nın cezasına karşı bir duruş sergilemek amacıyla yapıldı. Türk taraftarların bu desteği, takımımıza olan inanç ve bağlılıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: ENSONHABER