Türk Milli Takımı, Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek iyi bir başlangıç yapmıştı. Rakibin pozisyonları olsa da millilerimiz güzel oynamıştı. Ancak, Portekiz maçından önce teknik direktör Vincenzo Montella'nın aldığı kararlar büyük eleştiri aldı. Kaleci Mert’in sakatlığı öne sürüldü, Arda’nın yorgun olduğu belirtildi ve Gürcistan maçının en iyi üç isminden ikisi olan Arda ile Mert Müldür kenarda oturtuldu.

Savunma ve Kaleci Seçimi Eleştirisi

Montella, garip bir şekilde bu iki oyuncusunu kenarda oturtarak Portekiz’e daha başlamadan maçı verdi. 39 yaşındaki Ronaldo ile birlikte 41 yaşındaki Pepe yorulmamışken, 19 yaşındaki Arda’nın yorulmuş olması savunuldu. İtalyan teknik direktöre, büyük bir yıldızı kulübede oturtması, takımında hiç oynamamış olan Altay Bayındır’ı sahaya sürmesi ve Uğurcan’ı neden oynatmadığı sorulmalı.

Trabzonspor ve TFF Arasındaki Gerginlik

Bu kararlar, Trabzonspor ve Trabzon karşıtlığı iddialarını güçlendirdi. Trabzonspor kulübünün mevcut başkan ve yönetiminin, TFF’deki Başkan ve kurulları istememesi, seçim kararı aldırılması ve Almanya davetine icabet etmemeleri bu karşıtlığın nedenleri olarak görülüyor.

Sormayanlar ve Soranlar

Çaykur Rizespor, Genç Yetenek Dawid Drachal'ı Kadrosuna Katmak Üzere Çaykur Rizespor, Genç Yetenek Dawid Drachal'ı Kadrosuna Katmak Üzere

Biz bu soruları soruyoruz ama acaba Mehmet Büyükekşi ve Hamit Altıntop sorabilir mi? Sormazlar. Çünkü bir Trabzonspor ve Trabzon karşıtlığı var.

Muhabir: BİROL SANCAK