"Fahiş artışlarla velilere dayatıyorlar"

ATV Haber’e konuşan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, özel okulların yemek, servis ve kitap ücretlerine fahiş zamlar yaptığını belirterek, "Tüketici fiyat endeksiyle üretici fiyat endeksi ortalamasının 5 puan üzerinde belirlenen bir artış yapılabilir. Ancak bununla yetinmeyen birçok özel okul, ne yazık ki ek ücretleri yüksek bedellerle velilere dayatıyor" dedi.

Bedava olmasına rağmen...

Ağaoğlu, "Özel eğitim kurumları, ilköğretim sisteminde bedava olmasına rağmen, tüm öğrenci velilerine kendi bastırdıkları özel kitapları satıyorlar" diye konuştu. Kitap ücretlerinin yüzde 300-400 zamlanabileceği uyarısında bulunan Ağaoğlu, bu durumun sadece özel okullarla sınırlı olmadığını, devlet okullarında da benzer baskıların yaşandığını belirtti.

"Veliler MEB'e başvurabilir"

Bu yaşına basan artık emekli olacak! SGK uzmanı açıkladı Bu yaşına basan artık emekli olacak! SGK uzmanı açıkladı

Velilerin bu durum karşısında ne yapabileceklerine dair bilgi veren Ağaoğlu, "Bu durumdan muzdarip olan veliler, öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'na, ilçe veya il Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetlerini iletebilirler. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na da başvurabilirler" dedi.

Velilerin 'özel okul zammı' kabusu, eğitim ücretleri ve kırtasiye masraflarının yanı sıra şimdi de ders kitapları ücretleriyle devam ediyor. Veliler, bu yüksek maliyetlerin altından kalkabilmek için çözüm yolları aramaya devam ediyor.

Kaynak: AHABER