Yabancı Öğrencilerden Kültürel Tanıtım
Etkinlik kapsamında, KTÜ’de yüksek lisans yapan 3 Slovakyalı ve 1 Polonyalı öğrenci ile lisans eğitimi gören 2 Kazakistanlı öğrenci, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileriyle buluştu. Yabancı öğrenciler, ülkelerinin coğrafi ve kültürel özelliklerini anlattı. Öğrencilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği söyleşi, farklı kültürler hakkında bilgi edinmeleri ve Erasmus programı ile ilgili farkındalık kazanmaları açısından önemli bir etkinlik oldu.

“İş Birlikleri Hayallerin Önünü Açar”
Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, etkinliğin öğrencilerin proje odaklı deneyim kazanması için önemli olduğunu vurgulayarak, “Farklı kültürleri tanımak, çocuklarımızın kurdukları hayallerin önünü açacaktır. Bu tür iş birliklerini oldukça önemsiyoruz,” dedi. Karakaş, programa destek veren üniversite akademisyenlerine ve okul idaresine teşekkür etti.

SES Trabzon Şube Başkanı Serdar’dan Sert Çıkış: “Tüm Hastaneler Kamulaştırılmalı” SES Trabzon Şube Başkanı Serdar’dan Sert Çıkış: “Tüm Hastaneler Kamulaştırılmalı”

Mimar Sinan Ortaokulu'ndan Teşekkür ve Hediyeler
Okul müdürü Hami Kazancı, etkinliğin sonunda yabancı öğrencilere Türk kültürünü yansıtan hediyeler takdim etti. Kazancı, organizasyona katkılarından dolayı KTÜ Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Naci Kayaoğlu ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Erasmus Günleri etkinliği, öğrencilere farklı kültürleri tanıma ve uluslararası değişim programlarına dair bilgi edinme fırsatı sunarak büyük beğeni topladı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN