Giresun’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi Giresun’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi

Yabancı Öğrencilerle Söyleşi Yapıldı
Erasmus Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, Slovakya, Polonya ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, öğrenciler yabancı misafirlerden ülkelerinin kültürel ve coğrafi özelliklerini, gelenek ve göreneklerini öğrenme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca, ortaokul öğrencileri Erasmus değişim programı ve bu ülkeler hakkında tüm merak ettiklerini sorma fırsatını heyecanla değerlendirdi.

Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürü Karakaş’tan Destek Mesajı
Etkinlik hakkında konuşan Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, farklı kültürleri tanımanın ve değişim programlarına katılmanın, öğrencilerin ufkunu genişleteceğine dikkat çekti:
“Çocuklarımızın farklı kültürleri tanıyarak proje odaklı deneyimler kazanmaları, hayallerinin önünü açacaktır. Bu tür iş birliklerini oldukça önemsiyoruz. Üniversitemizin değerli akademisyenlerine ve okulumuzun idareci ve öğretmenlerine gönülden teşekkür ediyorum.”

Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü’nden Teşekkür ve Hediye Takdimi
Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Hami Kazancı, etkinliğe katılan yabancı öğrencilere Türk kültürünü yansıtan hediyeler vererek teşekkür etti. Kazancı, etkinliğe katkılarından dolayı KTÜ Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Naci Kayaoğlu başta olmak üzere emeği geçen tüm idarecilere ve öğretmenlere de minnettarlığını dile getirdi.

Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin kültürlerarası iletişim becerilerini geliştirmelerine ve uluslararası projelere katılma motivasyonlarını artırmalarına büyük katkı sağladı.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT