Trabzonspor'un geçen sezon kadrosuna kattığı Mislav Orsic uzun bir aranın ardından yeniden Hırvatistan Milli Takımı kadrosuna davet edildi.

Bordo mavili kulübe geçen sezonun başında transfer olan ve yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonun büyük bir kısmında sahalardan uzak kalan Orsic, son haftalarda oynamaya başlasa da Hırvatistan'ın EURO 2024 kadrosuna dahil edilmemişti. Sakatlığını atlatan ve bu sezon oynamaya başlayan Hırvat yıldız, Mart 2023'ten sonra ilk kez kadroya dahil edildi. 31 yaşındaki Orsic, Hırvatistan'ın UEFA Uluslar Ligi'nde oynayacağı İskoçya ve Polonya maçlarının kadrosunda yer alacak.

31 yaşındaki futbolcunun milli takıma çağrılması Hırvat medyasında da geniş yer alırken teknik direktör Zlatko Dalic yaptığı açıklamada "Orsic'in ciddi bir sakatlık sonrası aramıza dönmesinden özellikle memnunum. Kulübünde iyi bir oyun süresi kazandı ve kanattaki seçeneklerimizi genişletecek. Eylül ayı bize yeni bir enerji ve ivme getirdi. Bunu İskoçya ve Polonya'ya karşı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan bu sezon Trabzonspor'da 6 maçta forma giyen ve 1 asist kaydeden Mislav Orsic, Gaziantep FK ile oynanacak maçın kadrosuna alınmadı. Orsic'in hafif bir sakatlığı olduğu öğrenildi.

Hırvatistan'ın kadrosu şu şekilde;

1461 Trabzon Kendine Geldi! 1461 Trabzon Kendine Geldi!

Kaleciler : Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski

Defans : Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić Orta Saha

Oyuncular : Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić , Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro

Forvetler : Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Ante Budimir, Igor Matanović

Muhabir: AYŞEN KARABİNA