Ayşe Sancak / Trabzon Moloz yaya geçidinde yayalar geçiş öncelik hakkını zar zor kullanabiliyor bu yüzden de zaman zaman kavgalara ve kazalara davetiye çıkarıyor. Karayolları trafik kanunu hükümleri gereğince yaya geçitlerinde öncelik yayanındır. Yaya geçide adım attığı anda araç durmak zorunda ve yaya geçiş hakkını vermek zorundadır.

ARAÇLAR YAYALARA ÖNCELİK TANINMIYOR!

Araçların yayalara öncelik tanımadığını söyleyen vatandaş, ”Araçlar yayalara öncelik tanınmıyor ama yaylarda araçlara öncelik tanımıyor. Trafik lambası kırmızı yandığı zaman yayalarda karşıya geçmeye çalışıyor bazı yerlerde sürücülerde zor durumda kalıyor. Sadece yaya geçidi olan yerlerde de araçlar çok nadir geçiş hakkı veriyor” ifadelerine yer verdi.

BU YÜZDEN ARACA TEKME BİLE ATTIK

Yaya geçidinde bu yüzden çok mücadele verdiğini söyleyen vatandaş, ”Araçlar yaya geçinde biz yayalara öncelik tanımıyor. Biz bunun çok mücadelesini verdik, arkadaşımın bu yüzden araca tekme bile attığını biliyorum. Yaya geçidi önce vatandaşın hakkıdır. Arabanın durması lazım maalesef ki durmuyorlar” açıklamasında bulundu.

Önceliğin her zaman yayada olduğunu ifade eden vatandaş, “Bazı sürücüler geçmemize izin veriyor, bazı sürücülerde vermiyor. Genel olarak baktığımız zaman yüzde 80’i yaya geçidinden geçmemize olanak sağlamıyor. Öncelik her zaman yayanındır“ dedi.