Maçta goller; 22. dakikada Bernardo Silva, 29. dakikada Samet Akaydin (kendi kalesine) ve 56. dakikada Bruno Fernandes'ten geldi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bazı oyuncu tercihleri ve maçın genel performansı hakkında konuştu.

Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde! Şenol Güneş’ten Gençlere Büyük Destek: Avrupa Devleri Peşlerinde!

Montella, "Genel olarak fena bir maç oynadığımızı düşünmüyorum. İlk 20 dakika biz daha iyiydik. Böyle maçlarda ilk dakikalarda golü bulmazsanız sonra daha zor oluyor. İlk golden sonra tam toparladık derken böyle oldu. Daha sonra toparlamaya çalıştık," dedi.

"3 Kalecimiz de Çok İyi"

Altay Bayındır hakkında konuşan Montella, "3 kalecimiz de çok iyi. Altay; İtalya, Galler ve Almanya maçlarında çok iyiydi. Biz bu sabah sakatlıkla uyandık, bu yüzden böyle bir karar aldık. Sonuçlar kötü olunca ilk düşman milli takım hocası oluyor," ifadelerini kullandı.

"İsmail Büyük Bir Sakatlıktan Geliyor"

İsmail Yüksek'in durumu hakkında ise, "İsmail büyük bir sakatlıktan geliyor. Hazır değil derken 90 dakika çıkarmaya hazır değil. Bu yüzden zaman verdik," diye belirtti.

"Arda'yı Riske Etmek İstemedik"

Arda Güler'in sonradan oyuna girmesiyle ilgili ise Montella, "Arda yorgundu. Kullanmak istemedik çünkü sakatlık riski vardı. Oyuna alırken bile acaba almasam mı diye düşündüm ama 3-0'da bir gol bulursak onunla, değiştirebiliriz belki skoru dedik. Yolumuz daha uzun. Birbirimize güveniyoruz. Devam!" şeklinde konuştu.

Montella'nın bu açıklamaları, Portekiz maçı sonrası yaşanan hayal kırıklığını biraz olsun hafifletmeye yönelikti. A Milli Takım, Çekya karşısında alacağı sonuçla gruptan çıkmayı hedefliyor.

Muhabir: HABER MERKEZİ