Merhume Gülüşan Yavuz, ikindi namazına müteakip Kuzuluk Mahallesi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Yavuz ailesine bizler de başsağlığı diliyoruz.

ŞALPAZARI’NA YENİ ADAYLAR

AK Parti Şalpazarı İlçe Kongresi'ne sayılı günler kala, Zeki Çabuk'un göreve devam edeceğini açıklamasının ardından Erdan Demir ve Ahmet Karaçoban da kongrede başkanlığa aday olacaklarını açıkladılar. Şalpazarı eski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AK Parti'nin hizmetteki gücünü Şalpazarılı vatandaşlara hissettireceğini ifade ederek, "Bu işin nasıl yapılacağını herkese göstereceğim" dedi. Karaçoban'ın açıklaması şöyle: “Şalpazarı’nda 33 yıl kamu görevi yaptım. Öğretmenlik, okul ve pansiyon müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulundum. STK’larda görev aldım. 3 yıl Şalpazarıspor kulüp başkanlığını yürüttüm. Şalpazarıspor’u 2’inci Amatör Küme’den 1’inci Amatör Küme’ye yükselttik. 2023 yılında emekli ayrılarak, AK Parti’ye üye olarak siyasete atılmaya karar verdim. İşim gücüm İlçemize hizmet olacak. AK Parti'mizin hizmet gücünü Şalpazarı'na hissettireceğim.”

ALİ ZEYTİN ADAY OLUYOR

Beşikdüzü’nde 19 Ekim tarihinde yapılacağı açıklanan AK Parti İlçe Kongresinde, Ali Zeytin’in aday olacağı öğrenildi. Geçmiş dönemde il yönetiminde görev alan ve Beşikdüzü’nde AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Ali Zeytin’in ilçe Başkanı İsa Kahraman’ın istifası ile boşalan İlçe Başkanlığı görevi için sık sık adı geçiyordu. Beşikdüzü’nde yaşanan çalkantılarla büyük yara alan AK Parti’yi toparlayacak ve birlik beraberliği sağalacak en önemli isim olarak ön plana çıkan Ali Zeytin’in adaylık kararına ilçede de büyük bir destek var.

TONYA’DA SULAR DURULMUYOR

Tonya’da Bağımsız Belediye Başkan Adayı Veysel Kurt’un aldığı oy oranı, yanan ve yanlış kullanılan oylarla seçimi kaybetmesinin ardından AK Parti’de yaşanan artçı şoklar devam ediyor. AK Parti’nin seçimi kazanmasına rağmen Veysel Kurt’un seçim başarısı nedeniyle suçlu aranmaya başlanılmıştı. Kapalı kapılar ardında yaşanan tartışmalar ilçe kongresine yansıdı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılacak olan AK Parti İlçe Kongresi ani bir kararla ileri bir tarihe ertelendi. Daha önce yola devam kararı alınan İlçe Başkanı Cafer Köroğlu kongre için tüm hazırlıkları yapmasına rağmen son dakikada kararın değişmesi ve kongrenin iptal edilmesi ile birlikte büyük bir şok yaşadı. Devam edilmeyeceği konuşulan İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, Ankara’ya çağrıldı. Tonya’da, kararın değişmesinde önceki dönem Milletvekili Salih Cora’nın etkisi olduğu konuşulurken Cora, kendisinin böyle bir tasarrufta bulunma yetkisi olmadığını, bu kararı Genel Merkezin vereceğini ifade ediyor. Salih Cora, ayrıca yeni isimlerin önünün açılması ve Cafer Köroğlu ile devam edilmemesi halinde kendisinin bu karara saygı duyması gerektiğine de vurgu yaparak değişime yeşil ışık yakıyor. Daha önce kongrede aday olacağını açıklayan Mustafa Şen’de adaylıkta kararlı. AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu’nun da aday gösterilmemesi halinde bile kongrede ben adayım demesine kesin gözü ile bakılıyor. Kısacası yerel seçimlerin ardından yaşanan şok ve başlayan tartışmalar Tonya’da çözülmesi zor bir düğüme neden oldu. Tüm bu yaşananlara bakıldığında kongrenin yapılmasının sıkıntı oluşturacağından dolayı atama ile yeni bir AK Parti İlçe yönetimi kurulması olası gözüküyor.

MÜDÜRLE GÖRÜŞTÜ SORUNU ÇÖZDÜ

Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, pazarcıların yaşadığı hal sorunu ile ilgili yaptığı görüşmeler sonuç verdi. Büyükşehir Belediyesi hal müdürü Erdoğan Sadıklar ile görüştü. Pazar esnafına müjde veren Emirzeoğlu, “Pazar günü esnaflarımızın sorun yaşamaması için odamızdan alınacak olan resmi belge ile pazar günü sabah 08.00'e kadar halden mallarını almaları gerekmektedir odamızdan belge almayanlar hale giriş çıkış yapamayacaktır” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ ZİRVEDE

Trabzon’da Sağlık Turizmi zirveye taşınmaya devam ediyor. Trabzon ile Gürcistan’ın başkenti Tiflis arasında sağlık turizmini canlandırmak ve iki şehir arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla planlanan uçak seferleri start verdi. İlk uçak Trabzon havalimanına iniş yaptı. Yapılan uçak seferlerinin iki ülke arasındaki turizm, ticaret ve kültürel ilişkilerin gelişimine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Ulusoy Şirketler Grubu Başkanı Hülya Ulusoy’un önderliğinde bu iş birliğinin bölgeye refah ve kazanç getireceğini bekleniyor. Trabzon ile Tiflis arasındaki direkt uçuşların, iki ülke arasındaki bağları daha da pekiştirerek, gelecekte daha büyük iş birliklerinin kapısını aralayacağı şehrin geleceği adına büyük önem taşıyor.

KOKARCAYA BÜTÇE TAKVİYESİ

Doğu Karadeniz bölgesinde artış gösteren kokarca popülasyonuna karşı yetkililer alarma geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Kahverengi Kokarca İle Mücadele Seferberliği" kapsamında 2024 yılında 35 ilde 207 bin 286 samuray arısı salımı gerçekleştirildi. Yürütülen "Kahverengi Kokarca İle Mücadele Seferberliği" kapsamında biyolojik mücadele çerçevesinde, 2024'te 35 ilde 207 bin 286 "samuray arısı" üretimi yapılarak salım yapıldı.Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, kahverengi kokarca böceği Türkiye'de ilk defa 2017'de görüldü. Söz konusu böcek ülkede geçen yıla kadar ekonomik olarak ciddi bir zarar vermedi ancak 2023'te yağışlı bahar sezonunda ilaçlamaların etkisiz kalması nedeniyle lokal alanlarda ekonomik kayıplara yol açtı. Artan popülasyonla mücadele için geçen sene "Kahverengi Kokarca Eylem Planı" uygulamaya alındı. Bu yıl da "Kahverengi Kokarca İle Mücadele Seferberliği" başlatıldı. Bu kapsamda, 35 ilde 196 ilçede, 1272 teknik personelle 508 lokasyonda böceğin popülasyon yoğunluğu takip ediliyor. Ayrıca 99 bin 96 üreticiye, 1122 sektör temsilcilerine bilgilendirme yapıldı, konuyla ilgili 89 bin 810 eğitim materyali dağıtıldı, kamu spotu hazırlandı. Kimyasal mücadele için 2021'de 1, 2022'de 3 olmak üzere dört kimyasal ilaç ve 2024'te monitör amaçlı 1 feromon tuzak ruhsatlandırıldı. Bu yıl için şeftali, elma, armut, kivi, Trabzon hurması, ceviz, incir ve turunçgillerde, domates, biber, fasulye, patlıcan, mısır, soya, çeltik, ayçiceği ve bağlarda 81 ili kapsayacak şekilde kimyasal mücadele için önlem amacıyla tavsiye ilaç listeleri oluşturuldu. Ülkede 744 bin hektarda fındık alanının tamamının ilaçlanmasının yerine daha çok kışlak alanlarda mekanik ve biyosidal ürünlerle mücadele yapılması hem ekonomik hem de doğal dengenin korunması açısından önemli olarak görülüyor.Biyolojik mücadele için 2024'te 35 ilde doğal düşman olarak 207 bin 286 "samuray arısı" üretimi yapılarak salım yapıldı. 2025 yılı için hedef 300 bin adet olarak belirlendi. Yapılan takviyeler sonrasında kokarca zararlısını en aza indirgenmesi hedefleniyor.

Koç Davetiyeyi Yakdim Etti Koç Davetiyeyi Yakdim Etti

Kaynak: HABER MERKEZİ