Değerli TAKA Gazetesi Okurları,Yazar Kabahasanoğlu Ortadoğu neden bu duruma geldi sorusunun cevabını o yazında veriyor. İstanbul’da doğan, Suudi Arabistan’da büyüyen ardından İstanbul’a, saraya damat olan Şerif Hüseyin’in  Osmanlı’ya ve Ortadoğu’ya yaptıklarını anlatırken, Lawrens’ten daha fazla zarar verdiğinin altını çiziyor. Yazıyı okumanızı tavsiye ederim.


İSTİHBARAT İSTİHBARAT
Sevgili Okurlar, Batı sermayesi parayı, ABD ise teknolojiyi veriyor. İsrail Ortadoğu’da ölüm saçıyor. Hizbullah’ın tüm kadrosunu ortadan kaldırdı, diğer taraftan da Hamas’ın liderlerini hatta daha da ileri giderek İran’ın önemli komutanlarını ve liderlerini de suikastla yok etti. Son bir hafta içinde yaşananlara bakılırsa İsrail’in ajanları hem Hizbullah’ın içine yerleşmiş hem de İran’da cirit atmışlar!


15 TEMMUZ ÇOK ÖNEMLİ İDİ
Bunun önlemi nasıl alınacak bunu bilemiyoruz ama hem İran hem de Ortadoğu’daki tüm ülkelerin kendini silkelemesi lazım. Türkiye nasıl 15 Temmuz’dan sonra tüm etki ajanlarını ortaya çıkarıp temizledi ise bu ülkelere de böyle bir temizlik lazım. Yaparlarsa yaşamlarını idame ederler yoksa yok olup giderler.


ÖNCE SAVUNMA SONRA GELİŞME
Değerli okurlar, Dünya çok farklı bir noktaya doğru gidiyor. 3. Dünya savaşı çıktı çıkacak deniyor ama bazı askeri uzmanlar savaşın başladığını ifade ediyorlar. Biraz derinlemesine bakınca da herkesin görebileceği şekilde bu savaş kimi yerde ekonomik olarak devam ediyor kimi yerde ise silahlarla sürüyor. Türkiye’de savaşın tam ortasında. Onun için çok ama çok dikkatli olmalıyız. Aylardır, Hizbullah İran ve Hamas İsrail’e roket ve füze atıyorlar. Sadece birkaç yere  füzeler düştü. Demir kubbe hepsini imha ediyor. Türkiye’nin acilen Çelik kubbesini hayata geçirmesi lazım. Türkiye’nin S-400 füze rampalarını almasını neden böyle karşı çıktılar bunu daha iyi anlıyoruz. Türkiye’nin savunmasız kalmasını istiyorlardı. Bir kez daha ortaya çıktı ki hava gücü önemli. Türkiye’ye f-35 uçaklarını ve F-16 uçaklarının revize kitlerini neden verilmediği de ortaya çıkıyor. Uyanık olalım herkes de devletinin emrinde olsun. 


BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
Değerli okurlar, Trabzon’un doğu ilçeleri, özellikle Arsin, Araklı ve Sürmene inanılmaz bir yağış aldı. Akşam saatlerinde başlayan yağmurun sele dönüştüğü haber merkezime geldi. Araklı merkezi ile ilgili sıkıntılar yaşandığı konuşuldu. Haber Merkezimizin yeni ancak başarılı muhabirlerinden Tuğba Öztürk Araklı için yola çıktı. Araklı’da durumun felaket olduğunu bildirdi. Ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Zeki Sancak, Sürmene ve Arsin’de de durumun kötü olduğunu aktardı. Bu arada gazetemiz baskıya gitmiş ve Turkuvaz matbaasında rotatifler dönmüş gazete dağıtıma hazır hale gelmişti. Ne var ki, sel felaketini detaylı haberleştirmeden çıkmayı okurlarımıza saygısızlık olarak gördük. 

Bir Efsane’nin Dönüşü Bir Efsane’nin Dönüşü


YILDIRIM BASKI
Bütün basılan gazeteleri iptal ettik ve Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf  Turgut,  Yazı işleri Müdürü Bahattin Baştürk, bilgi işlem servisinden tasarımcı Osman Çiçekli ile birlikte geç saatte gazeteye inerek selin bütün detaylarını alarak yıldırım baskı için gazete hazırladık ve bunu  rotatife  verdik. Ardından da devletin ve belediyelerin tüm gücü ile yaptığı çalışmaları gün gün sayfalara yansıttık. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ekibi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü, AFAD, DSİ, Karayolları hep birlikte ilçe Belediye Başkanlarıyla birlikte gün gün hayatı normale dönüştürdüler. Trabzon valiliği tüm gelişmeleri koordine etti ve basın ofisi aracılığıyla da bilgilendirdi. Trabzon valisi Aziz Yıldırım da devletin sıcak yüzünü vatandaşa hissettirdi. 
Sevgili okurlar, Birlik ve beraberlik çok ama çok önemlidir. Sel felaketinde bunu bir kez daha gördük. Trabzon’un yeterince uğraşanı var. Ne olur Belediye Başkanları birbiri ile uğraşmasın, hizmete kilitlensin.


MUTLU HAFTALAR TAKA

Editör: Şevval Küçük