Sonra Diyarbakırlı Şeymus gelir, ki, 90'lı yıllarda Trabzonspor'da oynamış ve halen Trabzonlular'ın unutamadığı ve çok sevdiği bir futbolcudur!

Sonra, Ünal Karaman, Şota, diye bir çok oyuncuyu sayabiliriz!

Bir gün antrenmanda Özkan Sümer futbolculara herkes bir 'partner' bulsun deyince, Şeymus 'partner' kelimesini ne olduğunu bilmiyor, öyle şaşakalmış, çok sonra Özkan Sümer'e 'hocam herkes eşini bulsun desene, partneri nereden bileyim' diyor, ancak, aynı anda, Lemi de 'partner' kelimesini 'park yeri' anlamış ve bir çam ağacının altına gidip oturmuş, işte Trabzon böyle hikayelerin biraz fazla olduğu bir memleket!

Henüz 19 yaşındayım, Trabzon İzmir Alsancak'ta Göztepe'den bir puan alırsa Anadolu'ya ilk şampiyonluk gelecek, heyecandan öleceğiz!

Cepte beş kuruş yok maça nasıl gideceğiz kara kara düşünüyoruz, derken arkadaşlara 'gelin Şamil başkana çıkalım' dedim, ve un fabrikasına gittik, bizi hemen içeri aldı ve ayaküstü 'Başkanım taraftar maça gitmek için otobüs istiyor' der demez telefona sarıldı ve Kanberoğlu'nu aradı, 'arkadaşlara bir otobüs verin!' talimatı verdi!

Hemen araya girdim 'başkanım bir otobüs yetmez iki tane' dedim, Şamil başkan telefonda 'otobüsler iki olsun' dedi ve sonra  'İzmir'den arkadaşları sağ salim geri getirin!' dedi!

Yine devreye girdim, 'başkanım İzmir'den İstanbul'a geçmeliyiz çünkü Galatasaray'la kupa maçımız var' dedim!

Telefonda talimata devam etti  'İzmir'den İstanbul'a gideceksiniz', deyince sevinç çığlıkları attık ve heyecanla yola çıktık, çok sonra 'En Büyük Taraftar' başlığında hikayesini yazdım!

Bu küçük anı sizler için bir şey ifade etmeyebilir ama Şamil Başkan sayesinde hayatımda  ilk defa Trabzon'dan çıktım ve başka şehirler gördüm! Şamil Başkan Trabzon'u öyle sevdi ki nüfus kaydını bile Trabzon'a aldırdı ve hayatı boyunca Trabzonspor'da Trabzon'dan yetişen özbeöz yerli topçuları destekleyen millici bir politika izledi!

Ve Şamil başkan reklamı hiç ama hiç sevmezdi hayatı boyunca kendini ve yaptıklarını hiç öne çıkartmadı!

Trabzonspor - Kayserispor Maçı 'VAR' Hakemi Belli Oldu! Trabzonspor - Kayserispor Maçı 'VAR' Hakemi Belli Oldu!

Ve Şamil başkan her Trabzonlu gibi 'savaşçı ve harbi futbolun' ölünceye kadar aşığı oldu!

Trabzonspor camiasının başı olsun!

Henüz futbol endüstrileşmemişti ve onlar ne güzel ne samimi ne temiz ne dürüst adamlardı, Allah gani gani rahmet eylesin!

Muhabir: HABER MERKEZİ