İşte Trabzon’un köftedeki Altın markalarından Nihat Usta’nın vizyonu ve misyonu:

BABAMIN OĞLUYUM

TAKA: Kendinizden bahseder mısınız?

YAVUZ AYDIN : Ben Yavuz Aydın, Nihat Aydın’ın (Nihat Usta) oğluyum. Babam (Nihat Usta) 1956 doğumlu bu işe çocuk yaşta başlamış ilkokul 3’üncü sınıfı terk edip Abdullah Komaroğlu köftenin yanında yıllarca çalışmış.

Babam (Nihat Usta) ilk kez 1974’de kendi işletmesini açtı. Akçaabat’ın merkezinde 90’lı yıllar arasında mevcut Akçaabat sahilde bulunan yerimizi açtı. Babamı (Nihat Usta) 5 yıl önce kaybettik. Nihat Usta markasını dünden bugüne sürdürüyoruz.  

BU İŞİ KÜÇÜK YAŞTA ÖĞRENDİM

TAKA: Mesleğe nasıl başladınız?

YAVUZ AYDIN : Çocukken babam (Nihat Usta) bize köfte nasıl yapılır, ızgarada nasıl  pişer müşteri ile nasıl iletişim kurulur bunları öğretti.

Küçük yaşlarda bu işi öğrenmeye başlamış olmam hem işin inceliklerini hem de müşteri ilişkilerini daha erken yaşta öğrenmemi sağladı ve bu deneyimler, iş hayatında bana büyük katkı sağladı.

TRABZON’U TEMSİL EDİYORUZ

TAKA: Meşhur köftenizin sırrı nedir?

YAVUZ AYDIN : Biz bir ili ilçeyi temsil ettiğimizi düşünüyoruz. İşimizi önemsiyoruz. Hazır ürünleri yada üretmediğimiz bir şeyi burada müşterimize sunmuyoruz.

Bizim için köfte hayvan canlı iken başlıyor. Beslenmesinden tutun yaşam şartlarına kadar ilgileniyoruz.

Kesimden sonra iş bize düşüyor köfte harcı pişirmesi vs. Her şeye en ince ayrıntısına kadar özeniyoruz.

MOTİVEMİZ MEMNUNİYET 

TAKA: İşinizde en çok neyi seviyorsunuz?

YAVUZ AYDIN : İşimde en çok olumlu geri dönüşleri seviyorum. İş arkadaşlarımla birlikte burada olmayı, ortak bir amaç uğruna ilerleme keyifli oluyor. İnsanların ürünlerimizden memnun kalması ve takdir etmiş olması, bizi daha da motive ediyor.

YÖRESEL LEZZETLER ET ÜRÜNLERİ

TAKA: Menüde köfte dışında hangi lezzetler var?

YAVUZ AYDIN : Et ağırlıklı balık çeşitleri de mevcuttur.

Sabahları serpme kahvaltımız var pide de ekledik kahvaltımıza onu deniyoruz şu anda. Ramazan güvecini 12 aya koyma planımız var. günlük olarak denizden ne çıkıyorsa soframızda yer buluyor.

Saç kavurma, yöresel lahana ve balık çorbamız var. Tatlılarımızda mevsimsel olarak değişiyor kabak tatlısı vs gibi.

FİYATLARIMIZI ULAŞILABİLİR TUTUYORUZ

TAKA: Menüleriniz her bütçeye hitap ediyor mu ?

YAVUZ AYDIN : Günümüzde her şey pahalı geliyor insanımıza ama biz bunun dışında yerli vatandaşı düşünerek fiyatlarımızı ulaşılabilir tutmaya çalışıyoruz. Buradaki amacımız, her kesimden insanın bu mekanda yemek yiyebilmesi ve tercih ettiği bir yer olmasını sağlamak. Bu, işin sürdürülebilirliğini sağlamayı ve müşteri portföyünü genişletmeyi önemsiyoruz.

YENİ LEZETLER GELİŞTİRİYORUZ  

TAKA: Kendi tariflerinizi nasıl geliştiriyorsunuz?

YAVUZ AYDIN : Yeni tarifler geliştirmede ekip olarak düşünme sürecine giriyoruz ustalarımızla birlikte fikir alışverişi yaparak, yeni tatları test ediyoruz. Ürettiğimiz yeni lezzetleri yakın çevremize deneterek geri dönüş alıyoruz, olumlu sonuçlar aldığımızdaysa  bu tarifleri menülerimize ekleyip müşterilerimizle buluşturuyoruz.

TATİLİMİZ YOK

Evladını Şehit Veren Cemal Aslan Hayata Gözlerini Yumdu! 30 Yıllık Acı Dinmedi Evladını Şehit Veren Cemal Aslan Hayata Gözlerini Yumdu! 30 Yıllık Acı Dinmedi

TAKA: Mesleğinizin zor yanları neler?

YAVUZ AYDIN : Tatilimiz yok, bayram yok, hafta sonu yok her zaman işimizin başındayız. Bu yoğun tempoya çocukluğumdan itibaren alışkın olduğum ve mesleğimi sevdiğim için yoğun çalışma temposu beni yormuyor.

Yavuz Aydin2

Sevdiğiniz işi yapın bir gün bile çalışmış olmazsınız.

KALİTEYİ MÜŞTERİYLE BULUŞTURMAK

TAKA: Yeni nesil bu işi yapmak isterse onlara tavsiyeleriniz nelerdir?

YAVUZ AYDIN : Yeni nesle tavsiyem, öncelikle işin altyapısında çalışarak deneyim kazanmaları gerektiğidir. Herkesin işini sevmesi gerek, sadece para kazanmak için değil, ancak gerçekten tutkulu bir şekilde çalışarak başarıyı yakalayabilirler. Ayrıca, kaliteli ürün yapmak ve bu kaliteden ödün vermemek, işin uzun vadeli başarısı için en önemli faktörlerde biridir. Bunlara dikkat etmek lazım.

HAYVANI BESLEYEREK ÜRETİME ALIYORUZ    

TAKA: Son zamanlarda tağşiş listeleri ile ilgili bakanlıkta pek çok marka damgalanıyor. Bu konuda sizin tutumuzun nedir merak diyorum?

YAVUZ AYDIN : Biz hayvanı besleyerek üretime aldığımız için bu konuda sorun yaşamıyoruz. Biz canlı iken başlıyoruz bu işe, bu da bizim için sağlıklı ve güvenli bir süreci devamında getiriyor. Herhangi bir yerden kıyma vs almıyoruz. Hayvan besiden geliyor bize. Beslenmesi yediği içtiğine kadar ilgileniyoruz sonrasında kesimi yapılıp mutfakta ustalarımla buluşuyor.  

LEZZETLİ MUTFAK DENİNCE: TRABZON

TAKA:  Eklemek istedikleriniz neler?

YAVUZ AYDIN : Bence herkesin Trabzon’u Akçaabat’ı en iyi şekilde temsil etmesi lazım. Türkiye geneline baktığımızda lezzetli mutfak deyince Doğu illeri gösteriliyor ben buna karşıyım ve katılmıyorum. Bana sorarsanız, birçok meslektaşımızla birlikte çok lezzetli ürünler ortaya koyuyoruz ve yankı uyandırıyoruz.

2016 yılında meşhur Nihat Usta köftesini deneyimlemek için Trabzon’a gelen Türk Sinemasının efsane ismi Kadir İnanır ve merhum Nihat Aydın.

Ş E V V A L T U G B A

 TAKA Gazetesi Haber Muhabiri Tuğba Öztürk ve Editörü Şevval Küçük, Nihat Usta’nın mutfağını ziyaret ederek, meşhur köftenin yapım sürecini keşfettiler.

Muhabir: AYŞE SANCAK/ŞEVVAL KÜÇÜK/TUĞBA ÖZTÜRK