Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatında Düşüş Yaşanıyor

Türkiye’nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, Ağustos ayında yüzde 1,6’lık bir düşüşle geriledi. Sektör, yılın ilk sekiz ayında da yüzde 1,8 azalma kaydederek 5 milyar 168 milyon dolar seviyesine indi. Düşüş, ekonomik dengelerin ihracatçılar üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor.

AKAMİB'in Pozitif Performansı

Düşüşe karşın, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) pozitif bir ivme yakaladı. Ağustos ayında yüzde 2,7 artışla 72 milyon 866 bin dolar ihracat gerçekleştiren AKAMİB, yılın ilk sekiz ayında ise yüzde 0,9 artış kaydetti.

Başkan Onur Kılıçer: Destek Bekliyoruz

AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, kur, faiz ve enflasyon dengesinin ihracatçılar aleyhine geliştiğini belirterek, sektörde yaşanan zorlukları dile getirdi. Değer bazında yaşanan düşüşlerin, ihracatçıların fiyat rekabetçiliğini kaybetmesine yol açtığını vurgulayan Kılıçer, ekonomi yönetiminden acil destek beklediklerini ifade etti.

İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin İŞKUR on binlerce personel alacak! Bu meslekleri bilen acele etsin

Filistin’e İhracatta Rekor Artış

Türkiye’nin ihracatında Filistin’e olan ilgi dikkat çekiyor. Ağustos ayında Filistin’e yapılan ihracatta yüzde 2334’lük rekor artış yaşandı. Bu başarı, AKAMİB'in farklı pazarlara yönelme stratejisiyle doğrudan ilişkili.

Artan Girdi Maliyetleri Risk Yaratıyor

Artan girdi maliyetleri ve kur baskısı, ihracatçıların rekabet gücünü zayıflatıyor. Başkan Kılıçer, enflasyonla mücadelede kurun baskılanmasının ihracat hedeflerine ulaşmayı zorlaştırdığını belirterek, destek alınmadığı takdirde sektörün büyük risklerle karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ