Akaryakıt fiyatlarına yeni indirim geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları Akaryakıt fiyatlarına yeni indirim geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları

Dağıtım töreninde konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sedat Saral, ‘Kendi kendine yeten bir İlçe’ amacı ile çıktıkları yolda, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için aralıksız çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda çiftçiler tarafından alınan 102 adet gebe düve için 5 milyon 100 bin TL destekleme ödemesi yapılacağını açıkladı.

Of İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Dursun Ali Hacıefendioğlu, dağıtılan sığırların ilçenin iklimine en uygun hayvanlar olduğunu vurguladı. Hacıefendioğlu, "Bu inekler süt verimi bakımından fabrika gibi. Süt kalitesi bakımından dünyanın en ünlü inek türleri arasında yer alan Jersey inekleri, ömür boyu süt verimi ile birçok ırkı geride bırakmıştır. İlk doğumda günlük ortalama 25-30 litre, ikinci doğumdan sonra ise günlük ortalama 35-45 litre süt verir. Ayrıca, Jersey ineklerden elde edilen sütün yağ içeriği yüzde 5,0 – yüzde 6,0 arasında, protein oranı ise yüzde 3,8 ile diğer ırkların neredeyse iki katı miktarındadır" dedi.

Bu önemli adım, Of ilçesindeki hayvancılık sektörünü geliştirmeyi ve üreticilerin daha verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamayı hedefliyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA