OF’TA ÖĞRETMENLERE YENİ MÜFREDAT TANITILDI

Trabzon’un Of ilçesinde, 1. sınıfları okutacak öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” konulu seminer, 28 Şubat İlkokulunda gerçekleştirildi. Üç gün süren seminerin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Şube Müdürü Hasan Tekke katıldı. Yeni müfredatın tanıtıldığı seminerde öğretmenler, uygulamalı olarak bilgilendirildi.

KABAHASANOĞLU: “EĞİTİMİN EN ÖNEMLİ UNSURU SİZLERSİNİZ”

Seminerin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, “Yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun. Bakanlığımızın başlattığı bu yeni müfredat, insan odaklı, çağdaşlığı ve medeniyetimizi merkeze alan bir yaklaşımı içeriyor. Bu programın başarısı, siz değerli öğretmenlerimizin gayreti ve sahiplenmesi ile mümkün olacak” dedi. Kabahasanoğlu, Of Eğitim Ailesi olarak daha önce de önemli çalışmalara imza attıklarını ve bu yeni modelin de başarıyla uygulanacağını belirtti.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, çağdaş yaşamı merkeze alarak insan odaklı eğitim anlayışını hedefliyor. Yeni müfredat, öğrencilerin gelişimlerini destekleyen ve medeniyet değerlerini benimsemelerine yardımcı olan bir yapı sunuyor. Bu modelin, ülkenin eğitim standartlarını yükseltmesi ve öğrencilere modern bir eğitim ortamı sağlaması bekleniyor.

TTSO Meclis Üyesi Karaca, gıda toptan ve perakende sektörünün taleplerini dile getirdi TTSO Meclis Üyesi Karaca, gıda toptan ve perakende sektörünün taleplerini dile getirdi

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU