Güvenli Okul Kavramı Nedir?

Dekan Demircioğlu, “Güvenli Okul” kavramını, “okuldaki öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların kendilerini fiziksel, duygusal ve psikolojik açıdan güvende hissetmesi” olarak tanımladı. Okulların açılmasıyla birlikte güvenli okul konusunun öneminin arttığına dikkat çeken Demircioğlu, bu konuda okul yönetimlerinin ve diğer paydaşların büyük görevler üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Borçkalılar, Doğa ile Bütünleşen Demir Elma Festivali'ni Heyecanla Bekliyor! Borçkalılar, Doğa ile Bütünleşen Demir Elma Festivali'ni Heyecanla Bekliyor!

Okul Güvenliği Problemleri ve Çözüm Yolları

Demircioğlu, günümüzde şiddet, internet bağımlılığı, oyun bağımlılığı, ihmal ve istismar gibi unsurların okul güvenliği üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Bu durumların, bazı öğrencilerde psikolojik sorunlara, motivasyon kaybına, odaklanma zorluğuna ve hatta okula devamsızlığa yol açtığını gözlemlediklerini belirtti.

Dekan, “Güvenli eğitim için güvenli okullar şart. Bu konuda okul idarecileri, veliler, öğretmenler, polis ve güvenlik personelinin iş birliği içinde çalışması gerekiyor. Her aşamada okul güvenliğini tesis etmek sürekli bir sorumluluktur” dedi.

Sonuç Olarak...

Prof. Dr. Demircioğlu, güvenli okulların, öğrencilerin motivasyonunu artırarak, akademik başarıyı olumlu yönde etkilediğini sözlerine ekledi. Bu bağlamda, güvenli bir okul ortamının oluşturulması, öğrencilerin eğitim hayatındaki başarılarını artırmak için atılacak önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN