Samast, FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği iddiasıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Davanın Seyri ve İddialar
Ogün Samast, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili olarak daha önce hüküm giymiş ve geçtiğimiz yıl 15 Kasım'da tahliye edilmişti. Ancak FETÖ terör örgütü bağlantılı suçlamalardan dolayı yargılanmaya devam ediyor. İstanbul’da süren davanın duruşmasına Trabzon’dan SEGBİS sistemi ile katılan Samast, daha önce de 12 Haziran’daki duruşmaya aynı yöntemle bağlanmıştı.

Ogün Samast adliyeden ayrıldı Ogün Samast adliyeden ayrıldı

Cumhuriyet Savcısının Mütalaası
Son duruşmada Cumhuriyet Savcısı, Ogün Samast ve diğer sanıklar Ahmet İskender, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu, Tuncay Uzundal, Yasin Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz’un 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan yargılandığı davada, zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesini talep etmişti. Mahkeme heyeti, bu talepler doğrultusunda kararını ilerleyen duruşmalarda verecek.

Davanın Önemi ve Yargı Süreci
Hrant Dink cinayetiyle ilgili yargılamalar devam ederken, FETÖ’nün cinayetle bağlantısına dair iddiaların aydınlatılması bu dava açısından kritik öneme sahip. Mahkeme süreci, gerek cinayetin ardındaki yapıları gerekse örgüt bağlantılarını gün yüzüne çıkarmak adına kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN