ORDU’DA DEV MEZGİT BALIKLARI AĞA TAKILDI
Ordu’nun Perşembe ilçesinde avcılık yapan kıyı balıkçıları, ağına takılan büyük mezgit balıklarıyla dikkat çekti. 1,5 kilogram ağırlığındaki kanca mezgidi, büyüklüğüyle görenleri şaşırttı. Balıkçı Erdal Çamaş’ın tezgahında sergilenen mezgitler, özellikle palamut balığından daha büyük olmasıyla ilgi topladı.

BÜYÜK MEZGİTLER BÖLGEDE NADİR GÖRÜLÜYOR
Uzun yıllardır böylesine büyük mezgit balıklarına rastlamadıklarını belirten balıkçılar, son dönemde bu tür balıkların artış göstermesinden memnun. Balıkçı esnafı Erdal Çamaş, “Hakiki kanca mezgidi bu, ağırlığı tam 1,5 kilogram. İnsanların ilgisi çok fazla. Aynı bölgede 1 kilogramlık mezgit balığı da yakalandı” dedi.

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor! Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor!

KİLOGRAMI 500 TL’DEN SATILIYOR
Bölgedeki balıkçı tezgahlarında yerini alan dev mezgitlerin kilogramı 500 TL’den satışa sunuldu. Balıkçılar, son yıllarda bu büyüklükteki mezgitleri yeniden görmenin sevindirici olduğunu ifade etti. Büyük mezgit balıkları, deniz tutkunları ve balık severlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Kaynak: iha