Sokaklarda Oynayamıyoruz

Eyleme öncülük eden 10 yaşındaki Zümra Akkaya, sokaklarda araçların geçtiğini ve bu yüzden güvenli bir şekilde oyun oynayamadıklarını ifade etti. Zümra, “Bazı kişiler binaların önünde oynamamıza izin vermiyorlar. Buraya park yapılırsa en azından burada oynarız ve güzel olur. Televizyonda farklı bir ilde çocuklar ‘park isteriz’ diye bağırıyorlardı. Ben arkadaşlarıma söyledim ve biz de yapmak istedik. Park yapılırsa parkta oynarız” dedi.

Uzaklara Gitmek İstemiyoruz

Kendini Polis Olarak Tanıttı, Yaşlı Kadını 99 Bin TL Dolandırdı Kendini Polis Olarak Tanıttı, Yaşlı Kadını 99 Bin TL Dolandırdı

12 yaşındaki Yiğit Dursun Demir, mahallelerinde bulunan boşluğun parka çevrilmesini istediklerini belirtti. “Buraya park yapılsın diye böyle bir eylem yapmak istedik,” diyen Yiğit, park olmadığı için uzak yerlere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Sıkıldık, Park İstiyoruz

14 yaşındaki Buğra Kağan Çiçek ise mahallede park olmadığı için çok sıkıldıklarını ve bu nedenle böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirtti. Mahalle sakinleri, çocukların bu haklı talebinin dikkate alınmasını ve mahallelerine bir park yapılmasını umut ediyor.

Çocukların eylemi, mahallede park yapılması konusunda farkındalık yaratmayı başardı. Sosyal medyada da destek bulan bu talep, yetkililerin dikkatini çekerek çocuklar için güvenli ve eğlenceli bir oyun alanı sağlanması için adımlar atılmasını sağlayabilir.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU