Ordu'nun Fatsa ilçesinde fındık üreticisi Onur Güngör, kahverengi kokarcanın fındık bahçelerine verdiği büyük zararı duyurmak için sıra dışı bir eyleme imza attı. Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda temsili bir tabut hazırlayan Güngör, üzerine "Fındık öldü, ruhuna Fatiha" yazıp, bu eylemi sosyal medya üzerinden canlı olarak paylaştı.

Trabzon Valisi Yıldırım, Zağnos Vadisi'ndeki Kazı Çalışmalarını İnceledi Trabzon Valisi Yıldırım, Zağnos Vadisi'ndeki Kazı Çalışmalarını İnceledi

Güngör, yaptığı açıklamada, "Burada propaganda yapmıyoruz. Siyasi bir mesaj vermiyoruz. Fındık üreticisi olarak çare arıyoruz. Bu yıl bahçeme girmedim ve hesaplarıma göre 50 bin lira zarar ediyorum" diyerek yaşanan krizin boyutlarını gözler önüne serdi. Güngör, ayrıca birçok üreticinin benzer şekilde zarar ettiğini belirterek, "Bir üretici arkadaşım 150 bin lira zarar ettiğini söyledi. Bu durum esnafı ve ticareti de etkileyecek. Yetkililerin bu durumu ciddiye alması gerekiyor" sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.

Fındık üreticilerinin yaşadığı bu sorun karşısında yetkililerin sessiz kalmasına dikkat çeken Güngör, "Taleplerimizi Ankara'ya götürecek insanların umurunda değil" diyerek, acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: HABER MERKEZİ