Altınordu ilçesinde bulunan Haki Yener İlkokulu'nun istinat duvarının görünen kısmı, 2021 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle beton görünümünden kurtararak kitaplık dekoru ile renklendirildi. Bu görsel düzenleme, öğrencilerin ilgisini çekerken, kitap okuma sevgisini de artırdı. Okul yönetimi, belirli saatlerde öğrencilerin bu dekorun önünde kitap okumasını sağlıyor, böylece eğlenceli vakit geçirmeleri destekleniyor.

TRABZON Devlet Tiyatrosu “Hayat Bir Kaderdir” Oyunuyla Sahnede TRABZON Devlet Tiyatrosu “Hayat Bir Kaderdir” Oyunuyla Sahnede

İlginç Bir Proje

Haki Yener İlkokulu Müdürü Gürsel Çelebi, öğrencilerin okul bahçelerinin düzenlenmesine yönelik bir video hazırlayarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’den destek istediklerini ve bu talebin karşılıksız kalmadığını ifade etti. 2021 yılında bahçenin asfaltlandığını ve duvarın kitap görselleriyle kaplandığını belirten Çelebi, "Buraya atandığımda en çok bu görseller dikkatimi çekti. Gerçekten insanın kitaplarla ilgili duygu ve düşüncelerini canlandırıyor. Öğrencilerimiz öğretmenleri gözetiminde burada kitap okuyor ve çeşitli etkinlikler yapıyor," dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY