Belediye Araçlarına 11 Saat Boyunca Engel

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Erkan'dan Sert Tepki: "Bu Atamanın Nedeni Nedir?" İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Erkan'dan Sert Tepki: "Bu Atamanın Nedeni Nedir?"

Bak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin afet bölgesinde görev yapamaması üzerine Ortahisar Belediyesi’nin çöp taşıma işini üstlendiğini, ancak Ortahisar'a ait 14 araçtan 11'inin 11 saat boyunca alıkonulduğunu belirtti. Valilik, Kaymakamlık ve kolluk kuvvetlerinin bu duruma seyirci kaldığını vurgulayan Bak, Rize’nin çöp taşıyan araçlarına müdahale edilmezken Ortahisar araçlarının kasıtlı olarak durdurulduğunu söyledi.

Siyaset Üstü Bir Duruş

Başkan Bak, CHP olarak siyaset üstü bir yaklaşımla hareket ettiklerini, bu süreçte halkın yaralarını sarmak için çalıştıklarını ifade etti. Ancak AKP’nin bu dönemde dahi “karalama ve nefret siyasetini” sürdürmeye devam ettiğini belirten Bak, yerel seçim sonuçlarından AKP'nin ders almadığını ve CHP’li belediyelere engel çıkarılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Vatandaşların Beklentileri

Bak, “Afetten etkilenen binlerce vatandaşımız devletin yardımını beklerken, AKP il ve ilçe başkanlarının Ortahisar Belediyesi’ni karalamaya devam etmeleri halkımızın takdirine kalmıştır” diyerek sürecin siyasi bir malzeme haline getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY