BİRİNCİOĞLU’NDAN ÇAĞRI

Trabzon Teknoloji Derneği Başkanı Aydın Birincioğlu, 1-2 Haziran’da Avni Aker Millet Bahçesinde yapılacak Teknoloji Festivaline herkesi davet etti.

‘Hedef Geleceğimiz’ sloganı ile yapılacak festivale davet eden Birincioğlu, “Festivalimiz hafta sonu Millet Bahçesinde yapılacaktır. Yeni Selçuk Bayraktar, yeni Temel Kotil’ler için herkesi festivalimize bekliyoruz “dedi. Birincioğlu, ortaokul, lise, üniversite ve serbest kategoride öğrencilerin yarışacağı festivalde ortaokul birincilerine 25 bin TL, lise birincilerine 40 bin, üniversite birincilerine 50 bin, serbest kategorideki yarışmanın birincilerine ise 100 bin TL ödeneceğini söyledi.

ADINDAN SÖZ ETTİRDİ

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatalar ve Tasarım Fakültesi yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Fakülte binasında 2024 yılında yeni açılan “Güzel Sanatalar ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi” şehrin ve Akçaabat’ın kültür ve sanat ortamına yeni bir soluk ve heyecan getirdi.

Açılışından sonra bir tanesi uluslararası olmak üzere beş sergiye ev sahipliği yaptı.  Ayrıca resim, heykel ve fotoğraf bölümlerine ek olarak yeni açılan bölümlere de yakında öğrenci almaya başlayarak akademisyen ve öğrenci kadrosunu daha da güçlendirmeyi planlıyor.

BAKANLARDAN ÇAT KAPI

Trabzon’un Sürmene ilçe belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu’nun etrafını bakanlar sardı. Trabzon’a ve ülkeye önemli hizmetleri olan Bayındırlık ve İskan önceki bakanlarından Faruk Nafiz Özak ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sürmene’de belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu’nu ziyaret ettiler.

Azizoğlu, “Ülkemize ve şehrimize birçok yatırımlar kazandırmış Önceki dönem Kıymetli Bakanlarımız Faruk Özak ve Cahit Turhan’a nazik ziyaretleri ve nezaketlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YENİ BAŞKANA HEMŞERİ DESTEĞİ

Bursaspor’da yapılan Olağan Genel Kurul sonrası seçime tek aday olarak giren Artvinli hemşerimiz Enes Çelik, yeşil-beyazlı kulübün 33. başkanı oldu. Enes Çelik, büyük bir birliktelikle Bursaspor’u hak ettiği Süper Lig’e çıkarmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Gelecek sezon TFF 3.Ligde mücadele edecek olan Bursaspor’un yeniden süper lige dönmesini istediklerini belirten Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi Bursaspor Başkanlığına seçilen hemşerisi aynı zamanda AK Parti Artvin Milletvekili eski bakan Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik’i tebrik ederek başarılar diledi. Külekçi Bursa’nın bir futbol kenti olduğunu belirterek “Muhteşem dev bir stat boş kalmamalıydı” dedi.

ONLAR NEDEN YOKTU?

İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından düzenlenen Adnan Menderes Kongre Merkezi Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu’na Demokrat Parti’nin daha önce genel başkanlığını yapan Süleyman Soylu ve Hüsamettin Cindoruk 'un davet edilmemesi tepki topladı.

Sempozyumda eski DP Genel Başkanları Hüsamettin Cindoruk ve Süleyman Soylu’nun yanı sıra Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Namık Kemal Zeybek ve mevcut başkan Gültekin Uysal’ın da yer almadığı görüldü. Sempozyuma katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes'i, Hasan Polatkan'ı ve Fatin Rüştü Zorlu'yu burada tekrar rahmet ile minnetle yad ettiğini belirtti.

MUTLU KÖYE GİDİLMELİ

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı, Ortahisar Belediyesi’nin Geçit Mahallesinde hayata geçirdiği, ‘En mutlu köy’ü ziyaret etti. İskenderoğlu, serası ile, hayvanları ile, kafetarya ve atölyeleri ile projeyi çok beğendiğini söyledi. İskenderoğlu, “En mutlu köye herkes mutlaka gidip görmeli. Gerçekten harika olmuş. Ben çok beğendim” dedi.

DEMİRKALEYE GİTTİ

Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale’yi, Ortahisar muhtarlar derneği başkanlığına seçilen 1.Nolu Beşirli mahallesi muhtarı Muhittin Eyüboğlu çiçeğiyle birlikte ziyaret ederek desteklerini beklediklerini iletti.

ÇEBİLER BİR ARADA

Araklı Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi’yi Küçükçekmece Belediye başkanı Kemal Çebi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sunup gerçekleşen ve öngörülen projelerle ilgili bilgi aldı.

Editör: Birol Sancak