Trabzon'da Anma Törenleri

Trabzon’da yapılan ziyaretlerde Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dualar edildi. Vali Aziz Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Samet Uslu'nun Akçaabat ilçesine bağlı Salacık Mahallesi'ndeki kabrini ziyaret etti.

Yomra ilçesine geçen Yıldırım ve beraberindekiler, 15 Temmuz şehidi Sedat Kaplan ile Güneydoğu'da şehit düşen Resul Adanur'un mezarını ziyaret etti. 15 Temmuz şehidi Ziya İlhan Dağtaş'ın ailesine de baş sağlığı dileyen Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve diğer yetkililer ile birlikte ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ordu'da Şehitlik Ziyaretleri

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Muammer Erol, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ve diğer protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Giresun'da Anma Etkinlikleri

Giresun'da 15 Temmuz şehidi İsmail Kefal'in Tirebolu ilçesindeki mezarı ziyaret edildi. Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve diğer katılımcılar, Kefal'in kabrine çiçekler bırakarak dua etti. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehidimiz İsmail Kefal'in mezarı ziyaret edildi. Onun kahramanlığını ve fedakarlığını asla unutmayacağız." ifadelerine yer verildi.

Bayburt'ta Fotoğraf Sergisi

Bayburt'ta Genç Osman Şehitliği'nde Vali Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Bayburt Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde fotoğraf sergisi açıldı.

Artvin'de Şehitlik Ziyaretleri

UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı

Artvin'de Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen programda Vali Cengiz Ünsal, Jandarma Komutanı Mehmet Çelik, Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe ve diğer katılımcılar şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Vali Ünsal, "Milletimiz o gece vatanımıza sahip çıktı. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum." dedi.

Gümüşhane'de Mevlit Okundu

Gümüşhane'de Vali Alper Tanrısever, MHP Milletvekili Musa Küçük, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve diğer katılımcılar, Emirler Mezarlığındaki şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Kentte ayrıca fotoğraf sergisi açıldı ve Kemaliye Camisi'nde mevlit okundu.

Editör: Birol Sancak