Akademik Spor Araştırmaları Derneği tarafından organize edilen kongrenin açılış programına, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Temiz, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, ve çok sayıda akademisyen katıldı.


Spor, Barışın ve Kardeşliğin Sembolü

Başkan Vekili Özçilingir, sporun kültürler arasında bir köprü olduğunu ifade ederek, “Spor sadece bir bedensel aktivite değil, milletleri ve toplumları bir araya getiren evrensel bir dildir.

Barışın ve kardeşliğin sembolü olarak spor, toplumsal dönüşümde büyük bir güce sahiptir” dedi. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk gençliği sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır" sözünü hatırlatan Özçilingir, sporun toplumun geleceği için önemini vurguladı.

Trabzonspor’un Efsane Futbolcuları, Teknik Direktör Şenol Güneş’i Ziyaret Etti! Trabzonspor’un Efsane Futbolcuları, Teknik Direktör Şenol Güneş’i Ziyaret Etti!


Kongrenin ardından katılımcılara, Trabzon’un kültürel simgelerinden olan keşan temalı yağlı boya tablolar hediye edildi. Kongre, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK