Başkan Kaya, konuşmasında şunları ifade etti: “Bu güzel ortamda sizlerle buluşmak, aynı sofrada ekmeği paylaşmak bizler için çok önemli. Bu bizlerin bir aile olduğunun göstergesidir. Yeni gelen derneklerimiz oldu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Kadınlar Derneğimiz geldi. Hoş geldiler, sefalar getirdiler. İnanıyorum ki, onların da buraya katacağı çok güzel, çok özel değerler olacak. Hep birlikte bu aileyi büyüteceğiz. Hepimizin görevi Trabzon’a, Trabzon’da yaşayan insanlarımıza, bu şehrin börtüsüne, böceğine, karıncasına, sokak hayvanlarına sahip çıkmaktır. Engelli, dezavantajlı gruplarımıza sahip çıkmak ve destek olmaktır.”

Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’ Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’

Medya organlarında çıkan ve bir engelli belediye personeline mobbing yapıldığına yönelik iddialara da değinen Başkan Kaya, “Zaman zaman basına yansıyan bazı şeyler oluyor, bunlar bizi üzüyor. Bir arkadaşımız çıkıp kendisine haksızlık yapıldığından bahsetti. İnanın duyduğumda çok üzüldüm. Ama söylenenlerin doğru olmadığını bizzat ben biliyorum. Kimsenin incinmesine, rencide olmasına, üzülmesine izin vermeyiz. Ben öyle bir annenin evladıyım ki, böyle bir şeye izin vermem. Anacağım, köyde büyümüş, hepimizin anneleri gibi merhametli bir kadın. Dolayısıyla kimsenin incinmesine gönlüm razı gelmez” diye konuştu.

Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler ise, Başkan Kaya’nın her an kendilerine yardım elini uzattığını belirterek, “Başkanımız bizlere her an yardımcı olabilmek için destek oluyor. Bizim varlığımızdan mutluluk duyuyor. Makamına gittiğinizde, kapıları bize hep açık, hatta kapıları da çıkartmış, herkes gidip derdini anlatabiliyor. Aramızdaki sevgi, saygı, bütünlük, beraberlik daim olsun” şeklinde konuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU