UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı

Kesim Alanları Hazır Hale Getirildi

Başkan Kaya, Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirebilmeleri için gerekli alanları hazırladıklarını ifade etti. Akoluk Kurban Sahası içinde iki adet kesim alanı oluşturduklarını ve 17 mahallede 20 adet kesim alanı planladıklarını dile getirdi. Bu alanların büyükbaş hayvan kesimine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

Kesim Alanlarında Atıkların Toplanması

Kaya, planlanmamış kırsal mahallelerde vatandaşların kesim sonrası oluşacak atıkların hızlı bir şekilde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanacağını ve bertaraf edileceğini açıkladı. Bu süreçte veteriner ekiplerinin de sahada olacağını ve kaçan hayvanlarla ilgili tedbirler alınacağını belirtti.

Alınan Tedbirler

Belediye Başkanı, kurbanla ilgili şikayet ve taleplerin 411 16 61 numaralı hatta iletebileceğini ve denetim ekiplerinin sürekli sahada olacağını vurguladı. Ayrıca, Kurban Tebliği'ne uymayanlara gerekli cezaların uygulanacağını ve ekiplerin 7/24 hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: HABER MERKEZİ