CHP’li Sibel Suiçmez’den İstanbul’daki Sağlık Skandalına Tepki: “Takipçisi Olacağız” CHP’li Sibel Suiçmez’den İstanbul’daki Sağlık Skandalına Tepki: “Takipçisi Olacağız”

"Gerçek Dışı İfadeler İçeriyor"
Ortahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Çebi’nin sosyal medya paylaşımının gerçek dışı bilgiler içerdiği belirtildi:
“Paylaşımda yer verilen bilgiler gerçeği yansıtmamakta ve yanıltıcıdır. Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan tasarruf genelgesi gereği bazı hizmet kalemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iznine tabi olmuştur. İlgili makamdan süresinde yanıt alınamaması nedeniyle açık ihale süresi aşıldığı için 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun (KİK) 21. Maddesi f bendi gereği, pazarlık usulüyle ihale yapılmıştır. 2025 yılı Ocak ayında yapılacak açık usul ihale için hazırlıklarımız sürmektedir.”

"Yandaş İfadesi Kabul Edilemez"
Çebi'nin paylaşımında yer alan “yandaş” ifadesine yönelik olarak belediye, ihalenin tüm yerel firmalara açık olduğunu ve şeffaf şekilde gerçekleştirildiğini belirtti:
“2023 ve öncesi yıllarda Çebi’nin belediye başkan yardımcısı olduğu dönemde yapılan araç kiralama ihalelerine katılan bütün yerel firmalar, aynı şekilde bu ihaleye de davet edilmiştir. Elektronik ortamda alınan tekliflerin, katılımcı firmaların nezaretinde açılması sağlanmıştır. Bu nedenle, ‘yakın arkadaş/yandaş’ tanımlaması hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir.”

"Gayri Ahlaki Değerlendirmelere Karşı Mücadele Edeceğiz"
Ortahisar Belediyesi, bu tür etik dışı açıklamalara karşı hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Bizler Ortahisar Belediyesi yöneticileri olarak, bu kentin halkının menfaatini gözeten her adımın arkasındayız. Başarı seviyesi düşmüş bireylerin gayri ahlaki değerlendirmelerine karşı hukuki yollarla mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

Bu açıklamayla birlikte Ortahisar Belediyesi, kamuoyuna şeffaflık mesajı verirken, yanlış bilgilendirmelere karşı yasal haklarını savunacağını vurguladı.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT