Eğitime Geniş Katılım
Eğitim programına; Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Yılancı, Karadeniz Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Fazlı Bal, proje ekibi, 12 özel gereksinimli birey ve aileleri katıldı.

"Üretim Odaklı Projelere Destek Sürecek"
Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, eğitim sırasında yaptığı konuşmada, sanayileşme ile köyden kente göçlerin insanları topraktan uzaklaştırdığını ve bunun toplum için büyük bir kayıp olduğunu vurguladı:

“Dijital dünyaya bağımlılık nedeniyle tarım ve hayvancılıktan uzaklaştık. Ancak toprakla buluşmadan ve üretim yapmadan geleceğimizi güvence altına almamız mümkün değil. Bu proje, gençlerin toprakla ve zanaatla buluşması için çok önemli. Belediye Başkanımız Ahmet Kaya’nın da bu projeye desteği tam. Ortahisar Belediyesi olarak, üretim odaklı projeleri desteklemeye ve süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

Trabzon’un doğal afetleri kitap oldu Trabzon’un doğal afetleri kitap oldu

Özel Gereksinimli Bireyler İçin Kapsamlı Eğitim
Projede, tarım alanında iş yaşamına katılımı desteklemek için çeşitli eğitim programları uygulanacak. Eğitimler;

Doğru iletişim kurma
Öfke kontrolü ve stres yönetimi
Sorun çözme becerileri
İş sağlığı ve güvenliği
Ürün pazarlama
İş arkadaşları ile uyumlu çalışma gibi konuları kapsıyor.
Bu kapsamlı proje, özel gereksinimli bireylerin istihdamını artırmayı, onların iş hayatına uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı ve tarım alanında kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyor.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT