KURUMSAL DÖNÜŞÜM BAŞLADI: SIFIR ATIK EĞİTİMLERİ VERİLİYOR
Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün öncülüğünde yürütülen “Sıfır Atık” projesi, kamu kurumlarında yaygınlaştırılmaya başlandı. Proje kapsamında ilk eğitim, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda verildi. Eğitime, Trabzon Ticaret Borsası, İl Ticaret Müdürlüğü, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği ve Türkiye İhracat Kredi Bankası yetkilileri ile çalışanları katıldı.
EĞİTİMDE TEMSİLCİLER BELİRLENDİ, SİSTEM KURULUYOR
Gerçekleştirilen eğitimde, kurumlar için sıfır atık sisteminin temel ilkeleri anlatıldı. Ayrıca her kuruma özel “sıfır atık temsilcileri” de belirlendi. Bu temsilciler aracılığıyla her kurumda düzenli olarak eğitim, kayıt ve raporlama süreçleri başlatılacak.
“ETKİN ATIK YÖNETİMİ GELECEĞİMİZ İÇİN ŞART”
Eğitimi veren mühendisler, plansız ve kontrolsüz atık yönetiminin çevre ve insan sağlığı üzerinde ciddi tehditler oluşturduğunu belirtti.
“Sıfır atık, sadece atık miktarını azaltmak değil, aynı zamanda doğal kaynakları korumak, israfı önlemek ve sürdürülebilir bir çevre yönetimi sağlamaktır,” denildi.
ORTAHİSAR BELEDİYESİ ÖRNEK OLDU: %95 BAŞARI SAĞLANDI
Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ezgi Kazan, belediye binasında kurulan sıfır atık sisteminin %95 başarı oranıyla uygulandığını belirterek şu açıklamada bulundu:
“Bu sistemi şimdi diğer kurumlara da taşıyoruz. Hedefimiz sadece atıkları ayrıştırmak değil, aynı zamanda oluşan atıkları kayıt altına almak ve ölçülebilir hale getirmek. Sistem sayesinde ne kadar ve hangi tür atığın oluştuğunu takip edebileceğiz.”
SIRA KAYMAKAMLIKTA! SİSTEM YAYGINLAŞIYOR
Ezgi Kazan, Trabzon Ticaret Borsası’nın ardından Ortahisar Kaymakamlığı’nda da sıfır atık sisteminin kurulacağını duyurdu. Bu sayede Trabzon genelinde sıfır atık bilinciyle donatılmış, kayıtlı ve çevreye duyarlı kamu yapısı hedefleniyor.