Kalp Krizi Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi
Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerine Belediye Meclis Üyeleri Arzu Öktem, Ömer Dayı, Turgay Bayraktar, CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanı Zerrin Yavuz ve belediye personeli katıldı. Eğitimde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turhan Turan ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sefer Usta, kalp krizinin nedenleri, korunma yolları ve tedavi yöntemleri üzerine kapsamlı bilgiler sundular.

Kalp Krizi En Yaygın Ölüm Nedenlerinden Biri
Seminerde uzmanlar, kalp krizinin dünyada en yaygın ölüm nedenlerinden biri olduğunu vurguladı. Verilere göre, kalp krizi geçirme yaşının ortalama 62 olduğu belirtildi. Erkeklerde kalp krizi riski 55 yaşından itibaren, kadınlarda ise 65 yaş ve üzeri için artıyor.

Başkan Kaya’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı: “Muhtarlarımız En Yakın Çalışma Arkadaşlarımızdır” Başkan Kaya’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı: “Muhtarlarımız En Yakın Çalışma Arkadaşlarımızdır”

Sigara ve Alkolü Bırakmak Hayat Kurtarıyor
Uzmanlar, kalp krizini önlemenin en iyi yolunun önleyici tedbirler almak olduğunu belirterek, sigara ve alkol kullanımının bırakılmasının kritik öneme sahip olduğunu ifade ettiler. Akdeniz tipi dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve sağlıklı yaşam tarzının benimsenmesi kalp sağlığını korumak açısından önemli faktörler arasında gösterildi.

Plaket Takdimi ve Hatıra Fotoğrafı
Seminerin sonunda, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya adına Prof. Dr. Turan ve Prof. Dr. Usta’ya teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket töreninin ardından, katılımcılar ve uzmanlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN