Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ilçenin daha yaşanılabilir bir kent olması adına tüm görevleri eksiksiz yerine getirmekte kararlı olduklarını vurguladı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, halkın sağlığı, huzur ve güvenliği için 7/24 çalıştığını belirten Başkan Kaya, gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinden kaldırım işgallerine kadar birçok alanda sıkı denetimler gerçekleştirildiğini ifade etti.
Zabıta ekipleri, ilçedeki zincir marketler, fırınlar, kasaplar ve diğer gıda satışı yapılan işyerlerinde temizlik, fahiş fiyat ve son kullanma tarihi kontrolleri yapmaya devam ediyor. Fahiş fiyat uygulayan işletmeler Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildirilirken, son kullanma tarihi geçmiş ürünler için Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gerekli bildirimler yapılarak yasal işlemler uygulanıyor.


Kaldırım İşgalleri ve Ruhsatsız Tesislere Sıkı Takip
Yaz aylarında artış gösteren kaldırım işgallerine karşı da gereken işlemler yapılıyor. Başkan Kaya, "Vatandaşların mağduriyetine neden olacak hiçbir suistimale izin vermiyoruz. Kaldırım işgali yapan işletmeler önce uyarılıyor, devam etmesi halinde cezai müeyyide uygulanıyor. Yaz sezonunda 80'e yakın işletmeye bu konuda işlem yapıldı," dedi.
Ruhsatsız konaklama tesislerine yönelik denetimlerin de aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Kaya, şimdiye kadar 48'in üzerinde ruhsatsız işletmenin mühürlenerek kapatıldığını açıkladı. Kaya, "Şehrimiz için kötü bir algı oluşturacak hiçbir konuda taviz vermeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Bayburt İl Özel İdare Binasını Su Bastı: “Yakında Burada Balık Çıkacak” Bayburt İl Özel İdare Binasını Su Bastı: “Yakında Burada Balık Çıkacak”


Dilencilere ve Engelli Haklarına Yönelik Denetimler
Zabıta Müdürü Ernul Arslan, son bir ayda dilencilik yapan 24 yabancı uyruklu kişinin toplanarak Trabzon İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, engelli otoparkı ve yürüyüş yolu işgallerine yönelik denetimlerin de Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün desteğiyle titizlikle sürdürüldüğünü ekledi.
Ortahisar Belediyesi, tüm bu denetimlerle vatandaşlarının sağlıklı ve huzurlu bir çevrede yaşamalarını sağlamak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK