Erbakan: 1 kuruş borç almadan, faiz ödemeden belediye yöneteceğiz Erbakan: 1 kuruş borç almadan, faiz ödemeden belediye yöneteceğiz

Personel Yapısı ve Tasarruf Tedbirleri

Genel Müdür Akaç, belediye bünyesinde sadece bir ziraat mühendisi bulunduğunu ve bu kişinin yöneticilik tecrübesi olmadığını belirtti. Akaç, atamanın, hükümetin tasarruf tedbirleri ve personel yığılmaları nedeniyle mevcut personelin değerlendirilmesi ihtiyacından kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, göreve getirilen Tarımsal İşler Müdürü'nün örtü altı tarımı ile uğraşan 20 yıllık bir çiftçi olduğunu vurguladı.

Uzun Vadeli Tarımsal Üretim Planı

Akaç, önümüzdeki günlerde Ortahisar merkezli yöre tarımına yönelik uzun vadeli bir tarımsal üretim modelini hayata geçireceklerini müjdeledi. "Tarım birimimizi en aktif birim haline getirmek için çalışıyoruz" diyen Akaç, bu sürecin Ziraat Mühendisleri Odası’nın da katkılarıyla yürütüleceğini belirtti.

İstifa Çağrısına Yanıt

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Pehlevan’ın kendisini istifaya davet etmesiyle ilgili konuşan Akaç, "Bizi buraya halk getirdi, onlar götürür. İstifa kararını gerektiğinde şahsen değerlendiririm" ifadelerini kullandı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU