“Halkın Asıl Sorunları Görmezden Geliniyor”

Sol Parti yönetimi, yaptığı açıklamada, halkın asıl sorunlarının ekonomik zorluklar olduğuna vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:
“Trabzon ve Türkiye’nin sorunları; geçim derdi, işsizlik, yoksulluk ve açlık gibi konular etrafında şekilleniyor. Çay ve fındık üreticilerinin yaşadığı mağduriyet, hayvancılığın bitme noktasına gelmesi, mera ve yaylaların madencilik faaliyetleri nedeniyle tehdit altında olması gibi sorunlar önceliklidir. Gençlerin gelecek kaygısı, öğrencilerin barınma sorunu ve eğitimlerini bırakmak zorunda kalmaları gibi meselelerin ele alınması gerekirken, bir kültür etkinliğinin sorunların üstünü örtme aracı olarak sunulması doğru değildir.”

"Geleceğin İletişimcilerine Gümüşhane Damgası: TRT’den Ödülle Döndüler!" "Geleceğin İletişimcilerine Gümüşhane Damgası: TRT’den Ödülle Döndüler!"

“Kültür Etkinliği Üzerinden Karalama Yapılması Kabul Edilemez”

Açıklamada, etkinlikte bazı yazarların farklı örgütlerle ilişkilendirilmesine yönelik eleştiriler de yer aldı:
Ortahisar Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliğinde yer alacak yazarları hedef göstererek yapılan provokatif çabaları kınıyoruz. Bu tür karalama girişimleri, Trabzon’a ve demokratik kültüre hiçbir katkı sağlamaz. Sol Parti olarak, demokratik yaşamı zedeleyecek her türlü girişime karşı duracağımızı açıkça ifade ediyoruz.”


Ortahisar Belediyesi'ne Destek Mesajı

Sol Parti, Ortahisar Belediyesi’nin bu eleştiriler karşısında geri adım atmaması gerektiğini belirterek, yapılan tartışmaların siyasi bir hesaplaşma çabası olduğunu öne sürdü:
“Ortahisar Belediyesi'nin itibarsızlaştırılmaya çalışılması, siyasi bir hesaplaşma çabasıdır. Belediyemizin yanında olduğumuzu ve kültürel etkinliklere desteğimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Muhabir: TUNCAY UÇKUN