Genel kurula; Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal, Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve delegeler katıldı.

Mevcut Başkan Dr. Önder Taşan’ın tek aday olduğu genel kurul, protokol konuşmalarıyla başladı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Taşan, konseyin geçmiş dönemde hayata geçirdiği faaliyet ve projeleri anlatarak, yeni dönemde de Ortahisar Belediyesi’yle ortaklaşa projeler yürüteceklerine vurgu yaptı. Özellikle, restoranlardan atık yemekleri toplayarak sokak hayvanlarına yönelik mama üretim atölyesinin kurulacağını dile getirdi.

Ortak Akıl ve Katılım Vurgusu

Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, kent konseylerinin toplumun her kesiminin temsilini sağlayarak şehirde ortak aklın oluşmasına ciddi katkı sunduğuna dikkat çekti. Özçilingir, “Kent konseyleri demokratik katılım, şeffaflık ve birlikte yönetim anlayışının en güzel örneklerinden biridir. Bu konseyler, yerel sorunları yerinde tespit edip, çözüm önerilerini geliştiren, şehirlerin kimliğini koruyarak modernleşmesine katkı sağlayan çok önemli yapı taşlarıdır” dedi. Ortahisar Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Özçilingir, şehrin daha güzel ve yaşanılabilir bir hale gelmesi için tüm kesimlerin ortak aklıyla çalışmanın önemini vurguladı.

Başarılı Çalışmalar ve Teşekkür

Artvin-Yusufeli Karayolu T14 Tüneli'nde Çökme: Ulaşım Alternatif Yoldan Sağlanıyor Artvin-Yusufeli Karayolu T14 Tüneli'nde Çökme: Ulaşım Alternatif Yoldan Sağlanıyor

Özçilingir, “Ortahisar Kent Konseyimiz bugüne kadar çok başarılı çalışmalara imza atmıştır. Ücretsiz kitap dağıtımlarından sosyal destek programlarına, kadın emeği çarşısından çevre bilincinin oluşturulmasına kadar birçok projeyle Ortahisar’ımızın ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkılar sağlamıştır” diyerek, Başkan Dr. Önder Taşan ve yönetim kuruluna teşekkürlerini sundu.

Başarı Sıralamasında 6. Konum

İlçeler bazında 300 konsey içinden Ortahisar Kent Konseyi’nin başarı sıralamasında 6. konumda olduğunu belirten Özçilingir, “Ortahisar Belediyesi olarak sunulan projelere her zamankinden daha fazla destek vererek konseyimizi başarıda ilk sıraya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Destek Sözü ve Yeniden Seçim

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de Kent Konseyi’nin proje ve çalışmalarına gereken desteği vereceklerini ifade etti. Mevcut Başkan Önder Taşan, açık oylama usulüyle yapılan seçimlerin ardından güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Genel kurul, Ortahisar Kent Konseyi’nin yeni dönemde de başarılı çalışmalar yapması temennisiyle sona erdi.

Muhabir: Neziha Çakıroğlu