Haluk Batmaz, yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerde yaşanan siyasi baskı ve adaletsizliklere dikkat çekti. Batmaz, "İktidar partisinin siyasi hırsları ve şahsi menfaatleri uğruna, ahlaki değerleri hiçe sayarak, personelimize yönelik mobbing uyguladığına tanık oluyoruz" dedi. İddia edilen mağdur Sevilay Kurtop'un, çeşitli departmanlarda görevlendirilmesine rağmen, sürekli iş değiştirdiği ve sonunda AKP İlçe Başkanı Selahattin Çebi'nin etkisiyle yandaş medyaya yalan beyanlarda bulunduğu ifade edildi.

Türkiye en çok kime güveniyor! Anketten şaşırtan sonuç çıktı Türkiye en çok kime güveniyor! Anketten şaşırtan sonuç çıktı

CHP'li Batmaz, AKP yönetiminde yaşanan personel politikalarını eleştirerek, geçmişte yaşanan sürgün ve zulümlere dikkat çekti. "Artık Ortahisar Belediyesi'nde liyakat esastır, siyasi görüş ayrımı yapılmaksızın herkes görevini yapmaktadır" diyen Batmaz, AKP İlçe Başkanı Çebi'ye istifa çağrısında bulundu ve şu ifadeleri kullandı: "Eğer birazcık utanman varsa, bugünden tezi yok istifa edersin. Hem engelli bir insanı çirkin bir tezgâha alet ettiğin, hem de asgari ücretli ve emeklilerin derdine derman olmak yerine iftira peşinde koştuğun için."

Basın toplantısında ayrıca, Belediye'nin engelli personelin haklarını koruma konusunda gösterdiği hassasiyet ve adaletli iş politikaları vurgulandı. CHP'nin bu iddialar karşısında sessiz kalmayacağı ve çalışanların haklarını savunmaya devam edeceği belirtildi.

Muhabir: BİROL SANCAK/EBRU YAVUZCAN