KAZI ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İçkale bölgesinde yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan işin önemine değindi. Helenistik, Roma, Bizans, Komnenos ve Osmanlı dönemlerine ait izlerin bulunduğu kazı alanında çalışmaların hızlanacağını vurgulayan Genç, “Bu bölge, birçok medeniyetin bize bıraktığı bir emanet. Kazıları daha bilimsel ve sağlıklı ortamlarda sürdürerek kültürel mirasımızı koruyacağız” dedi.

Kendini Polis Olarak Tanıttı, Yaşlı Kadını 99 Bin TL Dolandırdı Kendini Polis Olarak Tanıttı, Yaşlı Kadını 99 Bin TL Dolandırdı

TARİHİ MİRAS KORUNACAK VE TURİZME KAZANDIRILACAK

Kazı çalışmalarının Ortahisar’ın tarihi mirasını ortaya çıkardığını belirten Başkan Genç, burayı bir müze konseptiyle turizme kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Genç, “Çalışmalara ivme kazandırarak bu projeye destek olmak için tüm gücümüzle gayret gösteriyoruz. Burası hem kültürel hem de turistik bir destinasyon olacak” diye konuştu.

“BURADA HAZİNE YATIYOR”

Sanat tarihçisi Prof. Dr. Mehmet Yavuz, İçkale bölgesinde yapılan çalışmaların Trabzon’un kültür turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Trabzon Müze Müdürü Levent Alnıak ise bölgenin tamamlandığında ziyaret edilebilir bir hale geleceğini belirtti. Ortahisar Mahalle Muhtarı Süleyman Yaşar Kara ise, “Burada bir hazine yatıyor. Çalışmaların hızla sürmesini ve bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK