Trabzon Kariyer EXPO fuarında iş arayanlar ile iş verenler buluştu Trabzon Kariyer EXPO fuarında iş arayanlar ile iş verenler buluştu

Arsin ilçe başkanlığı görevini Hasan Sungur’dan devralan Osman Erdoğan çalışmalarını artırdı. Tartışılan kokarca ile mücadele konusunda Erdoğan, ‘Tarım bakanlığının politikaları eksik. Üreticiye 20 yıldır dönüm başına 170 TL veriliyor. Bunun yerine üreticiye ilaç desteği verilse kokarca bu kadar yaygın olamazdı’ dedi.
Osman Erdoğan, fındıkta kokarca sorunu ile ilgili konuşurken, ‘Hükümetin fındık politikası yıllardır yanlış. Siz dönüm başına 170 TL para veriyorsunuz. Üretici o parayı alıyor ve  fındık bahçesine bakma bile bakmıyor. Afiyetle yiyor! Eğer ki üreticiye para değil de, fındık bakımı için  Toz, gübre ve ilaç verilse idi bugün bu sorunlar yaşanmıyor olacaktı. Bir an önce Tarım bakanlığı fındık bahçelerini değil, kaliteli fındığı desteklemeli’ dedi.
Tüm Trabzon’un konuştuğu Arsin Belediye Başkanı Refah Partili, Hamza Bilgin’in AK Partiye katılmasına yönelik eleştirilere de değinen Erdoğan şöyle dedi: 
‘Yeniden Refah Partisine oy veren onca insan kendi patilerine veya diğer favori aday arkadaşa oy vermeyi bilmiyor mu idi?  Hamza Başkan, personel maaşı veremiyorum ve akaryakıt alamıyorum diyerek geçiş yapmış. Peki belediyenin mali tablosuna bakmamış mı, kendince bir hazırlık yapmamış mı? Siyasette transferler vardır, bu transfer hem çok erken hem de, oy verenlere danışmadan yapılmış bir geçiştir. Taraftarları bunu asla benimsememiştir. Gelecek iki seçimde CHP olarak önce iktidarı ardından da Arsin’de başkanlık seçimi alacağız.’

Muhabir: AYŞE SANCAK