Otomotiv sektöründeki hareketlilik, Çin menşeli otomobiller için hazırlanan yüzde 40’lık ek Gümrük Vergisi düzenlemesi ve Avrupa’nın yeni Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR) II standartlarının temmuz başında devreye girmesiyle daha da arttı. Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, haziran ayı sonu itibariyle sıfır kilometre otomotiv satışlarının 600 bin adedi bulacağını belirtti. Yalçın, haziran ayında pazarda satılan araçların yüzde 26’sının indirime girdiğini ve ortalama indirim oranının yüzde 6 olduğunu ifade etti.

Markaların stoklarını eritmek için 200-300 bin TL’ye varan indirim kampanyaları da haziran ayı satışlarını artırdı. Çinli markaların 8 Temmuz’dan sonra fiyatlarının artacak olması, tüketicileri showroomlara çekti ve pazarda büyük bir hareketlilik yarattı. Otomerkezi CEO'su Muhammed Ali Karakaş ise, GSR standartları nedeniyle markaların ellerinde kalan sıfır km araçları eritmek için kampanyaların devam edeceğini belirtti. Karakaş, ikinci el piyasasında arzın yüksek olduğunu ve fiyatların düşüşte olduğunu söyledi.

Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı

Panik ve hızlı satış yapanların piyasadan çekilmesiyle birlikte, ikinci el piyasasında kalıcı bir istikrarın sağlanabileceği öngörülüyor.

Kaynak: MYNET