Mülki idare amiri olarak 3 yıl kentte başarılı işlere imza atan Öz, Trabzon’daki dostlarını da ihmal etmiyor. Akçakale’de Fevzi Hoca’da ailesi ile birlikte konaklayan Öz, Akçakale’de yakın dostlukları olan Halis Güneş ile Aydın Birincioğlu’nu da ziyaret etti. Çay içip eskileri yad eden Öz, Trabzon’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

GENÇ'E GÜVEN TAM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin her noktasında dur durak bilmeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarda vatandaşlardan büyük takdir topluyor. Tasarruf tedbirlerine rağmen vatandaşları hizmetten mahrum bırakmamak ve Trabzon'a dev eserleri kazandırmak için büyük uğraş veriyor. Şu bir kaç aylık süreçte bile bu farkı çok iyi gördük. Başkan Genç, söz verdiği projeleri hayata geçirdiğinde bambaşka bir Trabzon'da yaşıyor olacağız. Vatandaşlar da bu noktada Başkan Genç'e çok güveniyor.

AYAR'IN FRENİ YOK

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar Trabzon siyasetine farklı bir anlayış kazandırdı..Secmen genelde siyasetçileri seçimden seçime sandıktan sandığa görürken Öner Ayar günen her saatinde vatandaşın arasında olmayı başardı. MHP Trabzon İl Başkanı Ayar gün geliyor aynı gün içinde hem cenaze hem düğün hem de farklı ziyaret programlarına katılıyor. Önce ki günde Trabzon Milli Eğtim Teftiş Kırulu Başkan Halil Sevgi vefat eden babası Sabri Sevgi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Ömer Ayar aynı gün MHP Çarşıbaşı İlçe Yöneticisi  Mevlüt Çakır’ın kardeşinin nikah törenine de şahitlik etti. Ömer Ayar bu süreçte  hem kendi parti tabanından hem de vatandaşlardan takdir toplamaya devam ediyor.

KAPTAN TERSANEDE

AK Parti Trabzon milletvekili Vehbi Koç'un mesleği denizciliktir. Koç, uzun yol gemi kaptanıdır. Koç, memleketi Trabzon'da Sürmene Çamburnu Tersanesini ziyaret etti. Beraberinde Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve ilçe başkanları ile tersaneyi ziyaret eden Koç, gemileri inceledi ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

100. Yıl Coşkusu 100. Yıl Coşkusu

DÜNYAYA AÇILIYOR

Sürmeneli sanatçı Güven Şentürk'un yaptığı kemençeler Dünyanın değişik Ülkelerinden rağbet görüyor. Güven Şentürk aslında iyi bir elektrik teknikeri. Yıllarca Sürmene folklör ekibinde profosyonel folklor oynamış bir isim. Kemençe çalma merakı daha sonra kemençe yapma merakina dönüşmüş ve yaptığı kemençeler çok tutulunca bu mesleği sürdürmüş. 25 yıldır sadece Kemençe yapımı ile uğraşan Güven Şentürk sadece bireysel kullanıcılara değil, Avrupa'daki devlet orkestrası ve ünlü sanatçılara kemençe yapıyor. Sadece siparişlere yetişebildiğini söyleyen Şentürk elinde hazır kemençe fazla bulundurmadığını belirtiyor. Kemençeye ses ve efekt bakımından en uygun ağacın Erik ağacı olduğunu belirten Şentürk Kemençe'nin gördüğü ilgiden memnun.

TRABZON’A YENİ DEFTERDAR

Trabzon’da görev süresi dolan Hanifi Eraslan'ın yerine, Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı görevini yapmakta iken vekaleten Trabzon Defterdarı olarak görevlendirilen Ramazan Yaşar, şehre atandı.

MAĞDUR OLDUM

Giresun merkeze bağlı Barça Köyü, Esenbük Mahallesi'nde yaşayan Orhan Aksu, evinin bitişiğindeki dükkanının kapısının kaldırıma gelmesi nedeniyle Karayolları tarafından zor durumda bırakıldı.   Karayolları ekipleri, iş yerinin kapısının önüne beton döktü. Orhan Aksu, iş yerinin kapısının betonla kapatılmasına tepki göstererek Karayolları yetkilileri hakkında Şikayette bulunmaya hazırlanıyor.      Aksu, kapının betonla kapatılmasının iş yerini olumsuz etkilediğini ve bu durumun düzeltilmesini talep ediyor. Aksu, "Burada bir takım çalışmalar yaptılar. Kaldırım yenileme çalışmaları da yapılırken iş yerimin kapısı önüne kapıyı kullanmamam için beton döktüler.  Benim iş yerinin kapısının başka biri yönden içeriden verilmem istendi.  Ancak orası müşteriye hitap eden bir yönde değil. Bu sorunun giderilmesi için gerekli mücadele göstereceğim" diyerek dert yandı.

40 YILLIK ORTAKLIK

Trabzon’da ortak olmak çok zordur. İki kişi bir araya geldiği zaman o ortaklık uzun süre yürümez. Bir ortaklık örneğine şahit olduk ki kulaklarımıza inanamadık. Tam 40 yıldır bozulmadan devam eden ortaklık. Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, 40 yıldır iş ortaklığı yaptığı Hasan Küçük ile Akçaabat’taki akaryakıt istasyonunda bir araya geldi. Erbaşaran, “Kırk yıldır ortak ve beraberiz Her zaman mütevazi bir insan Hasan Küçük. Adam gibi adam her zaman dost abi kardeş küçük ile küçük büyük ile büyük hiç bir zaman değişmeyen bir insan yılların şoförü. Kırk yıldır ortak dost arkadaş sırdaş kısaca müthiş bir insan. Şu ana kadar aramızda hiçbir zaman küs ve kırgınlık olmadı olmazda rabbim kendisine sağlık sıhhat huzur mutluluk versin inşallah” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ