İlk Turun Galibiyetle Geçilmesinin Önemi

"İlk turu galibiyet ile geçmemiz önemliydi. Biliyorsunuz futbolda galibiyeti devam ettirmek ve sürdürmek takım için önemli. Rakiplerin de tedirgin olmasını sağlıyor. Tabi ki zor maç olacak ama hocamızın da direktiflerini doğru yansıtabilirsek turu alabileceğimizi düşünüyorum."

Takım Uyumu ve Kişisel Adaptasyon

"Çok güzel bir ekibimiz var. Öncelikle yıllardır milli takımda beraber oynadığım takım arkadaşlarım ile aynı kulüpte forma şansı buluyorum. Bu gerçekten güzel bir his. Adaptasyon adına hiçbir sorun yaşadığımı düşünmüyorum. Hocamız ve ekibi de bana bu durumu aşıladılar. Gözlemlerime göre şehir, taraftarlar ve takım arkadaşlarımızın birbirimize güvenimiz olduğu sürece yapamayacağımız bir şey yok."

Şampiyonluk Hedefi ve Performans Değerlendirmesi

"Şampiyonluklar iyi bir arkadaşlıktan iyi bir gruptan geçer. Bu senenin bizim adımıza olumlu geçeceğini düşünüyorum. İlk maçtaki performansımı tabi hocaya sormak lazım. Yolumuz uzun, önümüz açık, inşallah iyi bir sezon bizi bekliyor. Umarım şampiyonlukla taçlandırabiliriz."

Şenol Güneş, Trabzonspor’un İskelet Kadrosunu Şekillendiriyor Şenol Güneş, Trabzonspor’un İskelet Kadrosunu Şekillendiriyor

Rekabet ve Çok Yönlülük

"Birçok mevkide oynayabiliyorum. Hocanın bu konuda eli rahat olabilir. Rekabetin olması iyi bir şey. Arkadan oyuncu olunca sürekli performansımı artırmak ve çıtanın yukarıya gitmesine bakmamız lazım. Antrenmanları hiçbir şekilde kaçırmamaya çalışıyorum. Tabi burada kararı hocamız verecek. Ben veya başka takım arkadaşlarım doğruları yaptıktan sonra forma orada asılıyor. Hak eden oynayacaktır diye düşünüyorum. Bu durumda Trabzonspor kulübü kazanacaktır."

Yeni Transferler ve Takım İçi Dinamikler

"Yeni transferler ile birlikte ben de dahil olmak üzere yeni bir arkadaş grubu içerisindeyiz. Saha içerisinde antrenmanlarda birbirimizi tanıyoruz. Eksileri ve artıları görebiliyoruz. Hocamız da bunları gözlemledikçe bize antrenmanlarda takviyelerini yapabiliyorlar. Hocamızın da dediği gibi daha şiddetli ve presli bir takım haline gelmeye çalışıyoruz. Mesela Okay Yokuşlu ile milli takımda yıllarca beraber oynadık. Eksilerimizi ve artılarımızı biliyoruz. Doğru veya yanlış yaptık ama açıklarımızı saha içerisinde kapatmaya çalıştık. Daha iyi olacak diye düşünüyorum."

Muhabir: AYTEKİN AKAY/SALİH BIYIK